Ovatko syömäsi murot terveellisiä? Nämä merkit paljastavat

Täysjyväviljat eivät ole ainesosaluettelon kärjessä

Ainesosaluettelon järjestys perustuu siihen, miten paljon mitäkin ainesosaa tuote sisältää. Ensimmäisenä listalla on ainesosa, jota tuotteessa on eniten. Jos täysjyvää ei listan kärjessä näy, eivät murot sisällä sitä paljoakaan eivätkä ne ole kovinkaan terveellisiä. Täysjyvän tulisi löytyä viimeistään kolmannelta sijalta.

Pakkaus on täytetty iskevillä lausahduksilla

Muropakkaukseen on helppo tarttua, jos sen kyljessä lukee isolla “vähärasvainen” tai muu terveellisyyteen viittaava mainoslause. Tällaisten pakkausten ainesosaluetteloa on kuitenkin syytä tarkastella lähemmin. Ovatko murot täysjyvää? Entä minkä verran ne sisältävät sokeria? Varmistu murojen kokonaisravintosisällöstä, älä luota pelkkään mainoslauseeseen.

Murot sisältävät piilosokeria

Sokeri ei ole ainoa sana, jota paketin kyljestä kannattaa etsiä. Selvitä myös, onko muroissa hunajaa, mallassiirappia tai agavesiirappia. Muroissa olisi hyvä olla alle 5 grammaa sokeria per annos. Mitä vähemmän sokeria on, sitä terveellisempiä murot ovat.

Tuotteessa on vain vähän kuitua

Valitse runsaasti kuitua sisältäviä muroja, jotka pitävät hyvin nälkää ja vapauttavat energiaa tasaisesti. Keinotekoisesti lisätyn kuidun ei ole todistettu antavan yhtä hyviä vaikutuksia kuin luonnollisen kuidun.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest

avokado