Sorrutko pikaruokaan kiireen takia? Kokeile välillä tätä vaihtoehtoa!

Kauppojen pakastealtaista löytyvät valmisruoat voivat yllättää maullaan ja terveellisyydellään. Tuoreen tutkimuksen mukaan pakasteannoksia syövät saavat vähemmän kaloreita ja enemmän ravintoaineita kuin pikaruokaravintoloista ruokaa mukaan hakevat. Pakasteruokia käyttävien annoksissa oli keskimäärin 253 kilokaloria vähemmän energiaa, 27 prosenttia enemmän kuitua ja 15 prosenttia enemmän kalsiumia kuin pikaruokaa syövillä. Pakastealtaista löytyy värikkäitä, kasviksia sisältäviä annoksia, joiden kaltaisia vaihtoehtoja pikaruokaravintoloista on vaikea löytää.

On kuitenkin huomioitava, ettei tutkimus seurannut tutkittavien ruokavaliota muiden aterioiden osalta, joten kokonaiskuva tutkittavien ravitsemuksesta jää heikoksi. On esimerkiksi mahdollista, että vähemmän energiaa sisältävän pakasteaterian syöminen johtaa myöhemmin päivän aikana isompiin annoskokoihin tai useampiin ruokailukertoihin, joten kokonaisenergiansaanti ei välttämättä eroa pikaruokaa syövien energiansaannista.

Tutkimus antaa kuitenkin hyvän syyn kurkata ruokakaupan pakastealtaaseen silloin, kun aikaa ruoanlaitolle ei ole. Mikäli vielä syöt pakasteaterian kylkeen muutaman tuoreen vihanneksen, kuten tomaatin tai porkkanan, saat luultavasti vatsasi täyteen melko terveellisellä tavalla.

Lähde: Men’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest