Proteiinipatukat ja urheilujuomat voivat olla kaloripommeja

Painonpudottajalle ja perusliikkujalle oikea ruoka on se pilari, jonka varaan kannattaa rakentaa. Lisäravinteiden syömiselle ei ole erityistä syytä. Myös totista urheilua harrastava pärjää tavallisella ruualla, kunhan pitää huolen, että se on laadukasta.

Jos välttämättä haluat käyttää lisäravinteita, niistä ei ole suurta haittaakaan. Muista kuitenkin laskea tuotteet mukaan päivän energian kokonaissaantiin. Lisäravinteet, esimerkiksi proteiinipatukat ja -juomat, ovat näppäriä treenikassiin mukaan otettavia eväitä, mikäli ruuan mukana kuljettaminen tuntuu vaivalloiselta.

Tarkista rasva ja sokeri

Urheilu- ja hyvinvointijuomat eivät välttämättä eroa juurikaan virvoitusjuomista. Urheilujuomat koostuvat yleensä sokerivedestä ja suolasta, joten niiden hörppiminen ilman todellista tarvetta kasvattaa turhaan päivän kokonaisenergiansaantia. Urheilujuomista voi olla hyötyä vain pitkäkestoisten urheilusuoritusten aikana ja niiden jälkeen.

Proteiinipatukoista taas on hyvä tarkistaa rasvan määrä ja laatu. Nyrkkisääntö pehmeän rasvan tärkeydestä pitää paikkansa myös proteiinipatukoiden kohdalla. Usein patukoiden hiilihydraatit ovat melkein pelkkää sokeria. Yhdessä patukassa voi olla jopa 300 kilokaloria.

Lihaskuntotreenin jälkeen on hyvä nauttia jotain proteiinipitoista, mutta myös palautusjuomien kohdalla on hyvä huomioida niiden sisältämä energiamäärä. Urheilusuorituksen jälkeen nautittavaksi tarkoitettuja palautusjuomia on olemassa lukuisia eri vaihtoehtoja aina proteiinijauheista valmiiksi tetroihin pakattuihin juomiin. Tarkkaile erityisesti juomien sokeripitoisuutta. Kätevä luonnon oma palautusjuoma on maito.

Lähteet: Keventäjät-asiantuntijat, fitbie.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest