Puuroa ei tarvitsekaan keittää – saat terveyshyödyt myös näin!

Rukiin terveellisyys on kaikkien tiedossa, mutta kaura on ravintoarvoiltaan vähintäänkin rukiin veroinen. Kuitupitoinen kaura hellii vatsaa, ja lukuisat tutkimukset osoittavat, että kaura sisältää hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvaa ihmisen tarvitsemassa suhteessa. Rasvan laatu on kaurassa kohdillaan, sillä se sisältää vain vähän tyydyttyneitä rasvahappoja. Myös proteiinikoostumus on ravitsemuksellisesti paras tavallisimpiin viljalajeihin verrattuna.

Kaurapuuro on mainio aamu- tai iltapala myös painonhallitsijalle. Jotkut hauduttavat puuroa pitkään liedellä, toiset taas ovat ottaneet suosikikseen tuorepuuron, joka valmistuu ilman keittämistä hiutaleita nesteessä turvottamalla. Onko puuron valmistusmenetelmällä väliä, kun mietitään kauran terveysvaikutuksia?

– Puurohiutaleet on käsitelty, kun niistä tehdään hiutaleita, eli voi ajatella, että kaurahiutaleet ovat jo kypsiä. Kauraa on ihan turvallista ja hyväkin syödä muussakin muodossa kuin keitettynä, kertoo Keventäjien ravitsemusterapeutti Anette Palssa.

– Molemmat puurovaihtoehdot ovat yhtä hyviä. Jos tuorepuuroa varten hiutaleita turvottaa kauan, lähtevät ne hajoamaan, jolloin puuro on jo lähes samanlaista kuin keitettykin versio. Jos taas hiutaleita liottaa vain lyhyen aikaa, on puuro vähän haastavampaa ruoansulatuselimistölle, ja ruoansulatuselimistö joutuu tekemään vähän enemmän töitä.

Kaurapuuron lisäksi aamupalalla on hyvä syödä myös jotain proteiinipitoista, jotta nälkä pysyy loitolla lounasaikaan asti.

Jos tuorepuuro on sinulle vielä vieras herkku, kokeile esimerkiksi seuraavia Keventäjien reseptejä:

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest