Ravitsemusterapeutti varoittaa: Yleinen tapa voi pilata laihdutuksen

Mättöpäiviksi kutsutaan päiviä, jolloin laihduttaja saa syödä mielin määrin mitä vain, herkkuja rajoittamatta. Keventäjien ravitsemusterapeutti Anette Palssa ei innostu mättöpäivien ideasta.

– Tämä on asia, jota minun on vaikea ymmärtää. Miksi ruokavalion pitäisi olla kuusi päivää viikosta todella tiukka ja yhden päivän mättöpäivä? Mättöpäivistä ei ole mitään hyötyä, ellei sitten ole todella tiukalla ruokavaliolla ja ilman mättöpäivää keho menisi säästöliekille. Silloin se helpottaa tilannetta.

Palssa muistuttaa, että mättöpäivä voi hidastaa painonpudotusta tai jopa estää sen.

– Yhden päivän aikana voi helposti syödä niin paljon, että muiden päivien painonlasku nollautuu. Jos kuusi päivää viikosta ovat liian tiukkoja, yksi päivä menee helposti ahmimisen puolelle. Se ei ole järkevää syömiskäyttäytymistä.

Palssan mielestä mättöpäivät eivät ole pysyvä ratkaisu.

– Jos itsensä vetää liian tiukalle, on varmaan hyvä välillä rentoutua ja syödä jotain muuta. Itse kuitenkin peräänkuuluttaisin sitä, että jokainen päivä olisi kohtuullinen, jolloin päiviin voi sisällyttää epäterveellisempiäkin ruokia, totta kai kohtuudella. Uusia elämäntapoja pitäisi pystyä noudattamaan loppuelämän ajan. Jos ruokavalio on liian tiukka, katkeamispiste tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin.

– Ylipäänsä arjen ja juhlan erottaminen on järkevää. Jos arkena syö järkevästi ja paino tippuu, ja viikonloppuna on jotain erityistä menoa, ei silloin tarvitse miettiä erikseen jokaisen suupalan kohdalla. Se on järkevää syömistä.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest