Terveellinen salaatti voi muuttua hetkessä myös epäterveelliseksi, jos viimeistelet salaattisi rasvaisella majoneesilla tai lisäät sekaan paljon juustoa.
Käytä sesongin raaka-aineita
Valitse salaattiisi sesongin raaka-aineita, jolloin hyödynnät parhaiten saatavilla olevat ravintoaineet. Käytä juureksia ja hedelmiä talvikuukausina, ja romaine-salaattia ja lehtikaalia keväällä. Kesällä maistuvat raikkaat salaattiannokset, talvella puolestaan tuhdimmat raaka-aineet.
Riittävästi proteiinia
Lisäämällä tarpeeksi proteiinia salaattiisi pysyt kylläisenä koko päivän. Hyvä keino proteiinin saamiseksi on ottaa pähkinät ja siemenet osaksi ateriaa. Pähkinöitä kannattaa kokeilla myös paahdettuina, jolloin ne tuovat salaattiin lisää makua ja pureskeltavaa koostumusta.
Monipuolisia raaka-aineita
Valitse salaattiisi täytteitä monipuolisesti. Kokeile rapeita krutonkeja, maukasta lihaa ja kuivattuja hedelmiä. Monipuoliset, eri koostumuksen omaavat raaka-aineet tekevät salaatista maukkaan ja houkuttelevan. Huomioi myös, että illalliselta ylijääneet raaka-aineet voi hyödyntää hyvin seuraavan päivän salaattiin.
Salaatinkastikkeella makua
Salaatinkastike tuo ateriaan lisää makua, mutta huomaamatta myös paljon kaloreita. Salaatinkastike kannattaa rakentaa hyvistä komponentista, kuten öljyistä ja vinegreteistä. Eri maut täydentävät toisiaan, jolloin saat salaatin maistumaan entistä paremmalta. Kokeile rohkeasti erilaisia öljyjä, kuten seesami- tai avokadoöljyä. Hapanta makua salaattiin saa balsamiviinietikalla tai sitruunamehulla, makeutta voi puolestaan lisätä pienellä määrällä hunajaa. Kokeile myös yrttien lisäämistä tuomaan makua ja väriä.
Lähteet: popsugar.com, www.huffingtonpost.com