Rasva, suola tai sokeri eivät addiktoi – ahmimiselle löytyy muita syitä

Uuden katsauksen mukaan mitkään tutkimustulokset eivät tue väitettä, jonka mukaan jokin tietty ruoka, ravintoaine tai lisäaine koukuttaisi ihmisiä samalla tavalla kuin alkoholi tai huumausaineet. Mikään yksittäinen ruoka ei siis addiktoi lukuun ottamatta kofeiinia, jolla tällaisia vaikutuksia saattaa olla.

Ahmimisen syy löytyneekin tunteesta, jonka syöminen saa aikaan. Runsaskaloriset ruoat maistuvat usein hyvältä, mikä voi ajaa ihmisen syömään samaa ruokaa uudestaan, vaikka varsinaista nälkää ei olisikaan. Ihmiset kokevat ruoan palkitsevana ja haluavat nauttia sen tuomasta kylläisyydentunteesta.

Jos tiedät ahmivasi erityisesti tiettyjä ruokia, älä hanki niitä kaappeihisi kummittelemaan. Mieti, mikä ruoissa erityisesti miellyttää, ja kokeile sen jälkeen vaihtaa ruoka johonkin terveellisempään valintaan. Jos esimerkiksi sipsien suolaisuus miellyttää, kokeile niiden sijasta pientä annosta suolapähkinöitä. Määrittele annoksen koko jo etukäteen.

Lähde: Foxnews

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest