Ravitsemusasiantuntija tyrmää sokeripelon

Huomenta Suomen Terve aamu -lähetyksessä vieraillut ravitsemusasiantuntija Patrik Borg kaipaa ravitsemuskeskusteluun tervettä järkeä. Hän huomauttaa, ettei sokeri ole pahaa mainettaan ansainnut.

–”Ei ole olemassa kiellettyjä, pahoja raaka-aineita. On helppo sanoa, että sokeri on epäterveellistä, mutta siinä vaiheessa kun joku ajattelee, että se on pahaa ja kiellettyä tai että sitä ei saisi syödä, on pipo vähän kireällä. Silloin on ymmärretty jotain väärin.”

Borg sanoo, ettei sokeria kannata syödä runsaita määriä, mutta jos joskus sokeripitoinen maistuu tai sokeri liittyy vaikkapa sosiaalisiin tilanteisiin, ei siitä ole mitään haittaa.

Ravitsemusasiantuntija puhuukin 80/20-ajattelun puolesta.

–”Pointti on, että jos 80 prosenttia ruokavaliosta on fiksua, sen 20 prosentin ei tarvitse olla niin fiksua. Mutta älkää nyt ihmeessä laskeko prosentteja. Tämä on vain ajatusmalli. Hyvässäkin syömisessä saa olla joukossa huonompia ainesosia”, ravitsemusasiantuntija ohjeistaa.

–”Tämä perustuu siihen, että tutkimuksissa ei koskaan nähdä, että pienistä annoksista epäterveellisiä aineksia olisi yhtään mitään haittaa, minkä takia niistä ei ole syytä huolestua.”

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest