”Ihmiset panikoivat ja pelkäävät ruokia” – suomalaisten ruokahössötys koomisella tasolla

Ruoasta on tullut aihe, joka puhuttaa ja josta kohistaan. Ravitsemusterapeutti Patrik Borgin mielestä ravitsemus aiheuttaa hyperventilaatiota turhaan.

”Ihmiset pelkäävät ruokia ja panikoivat syövänsä vääriä ruokia. Jotkut jopa huolestuvat niin, että yöunet menevät”, Borg kertoi Terve aamu -lähetyksessä.

–”Syömisen stressaaminen ei auta kenenkään syömistä. Pitäisi oppia suhteuttamaan asioita, eli yrittää syödä hyvin mutta ymmärtää, etteivät epäterveellisemmätkään ruoat niin kauheita ole, että niistä kannattaisi huolestua.”

Tänä päivänä ruokatrendit tulevat ja menevät ja villitsevät ihmisiä Borgin mukaan liikaakin. Milloin syödään pelkkää kanafilettä ja milloin rahkaa kilokaupalla.

–”On ihan hyvä, että ihmiset ymmärtävät, että riittävä proteiininsaanti on tärkeää ja sitä on hyvä saada tasaisesti pitkin päivää. Mutta kun asiat menevät helposti yli ja ihmiset ovat niin koomisen tosissaan. Useimmissa trendeissä on joku oikea ajatus ja oppi siellä taustalla, mutta kun asiat viedään niin eksponentiaalisiin sfääreihin, ettei niille voi kuin nauraa.”

Muutama vuosi takaperin suomalaiset innostuivat superfoodeista.

–”Superfoodit olivat markkinointikikka, mutta oli trendissä paljon hyvääkin. Superfoodien ansiosta pähkinöiden käyttö lisääntyi selkeästi. Ensin mentiin goji-marjojen kautta, mutta sitten hahmotettiin, että on olemassa myös kotimaisia superfoodeja. Ihmiset löysivät ruokavalioonsa uusia, terveellisiä juttuja.”

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest