Riskit vaanivat päivätissuttelijaa

Alkoholi sisältää runsaasti energiaa, joten etenkin keventäjän kannattaa miettiä, mahtuuko alkoholi kesäpäivien ruokavalioon lainkaan. Jos alkoholia päätyy käyttämään, kannattaa huomiota kiinnittää myös näihin asioihin.

Tissuttelusta tulee helposti tapa

Drinkin nauttiminen brunssilla tai rannalla voi tuntua harmittomalta idealta, mitä se onkin niin kauan, kun juomisesta ei tule tapaa ja määrät pysyvät kohtuullisina. Jos kuitenkin alkoholi alkaa kuulua jokaiseen lomapäivään, on syytä miettiä vaihtoehtoista kesätekemistä.

Nestehukka voi iskeä nopeasti

Alkoholin nauttiminen kuumana kesäpäivänä voi johtaa nopeasti nestevajaukseen, jota auringonpaiste ja lämpö edistävät. Nestehukka saattaa aiheuttaa myös kalium- ja magnesiumvajausta, mitkä saattavat osaltaan aiheuttaa oireita.

Jos päätät juoda alkoholia helteellä, pidä huoli, että juot myös reilusti vettä. Joka toiseksi juomaksi kannattaakin harkita isoa vesilasia, jolloin juodun alkoholin määrä pienenee. Vältä aurinkoisella säällä myös väkeviä juomia, jotka kuivattavat kehoa pahiten. On myös tärkeää muistaa syödä, eikä juoda alkoholia tyhjään mahaan.

Juot enemmän kuin ajattelit

Päivällä alkoholin juomiselle on paljon aikaa varsinkin, jos piknik tai rantaretki venyy koko päivän mittaiseksi. Todennäköisesti juot siis enemmän päivän aikana, kuin jos joisit muutaman päivällisen jälkeen illalla. Mihin aikaan sitten päätätkin nauttia alkoholia, on fiksua asettaa itselleen raja ja pysyä siinä.

Tapaturma-alttius lisääntyy

Alkoholilla on vaikutuksensa tapaturmiin, joten älä esimerkiksi ryhdy grillauspuuhiin humaltuneena tai käsittele teräviä veitsiä.

Alkoholia nauttiva on myös isommassa riskissä polttaa itsensä auringossa. Humalassa aurinkorasvan levittäminen unohtuu helposti ja tuloksena voi olla palanut iho.

Lähde: womenshealthmag.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest