Selätä mielihalut – herkuttele kohtuullisesti

Terveellisesti syövänkin voi joskus tehdä mieli herkkuja. Herkut mahtuvat mainiosti myös keventäjän ruokavalioon kohtuullisissa määrin nautittuna.

Uuden, Vanderbiltin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan pienetkin annokset herkkuja riittävät tyydyttämään mieliteot. Tutkimukseen osallistui 650 henkilöä, jotka söivät erilaisia sekä epäterveellisiä että terveellisiä ruokia sisältäviä annoksia. Yhdellä ruokailukerralla syötiin esimerkiksi kolme omenasiivua ja yksi keksi, kaksi omenasiivua ja kaksi keksiä tai yksi omenasiivu ja kolme keksiä.

Suurin osa ihmisistä ei suosinut eniten herkkuja sisältävää annosta vaan valitsi annoksen, jossa epäterveellistä ruokaa oli maksimissaan puolet. Se riitti tyydyttämään tutkittavien mieliteot. Mieliteot siis saattavat tyydyttyä kokonaan jo pienestäkin määrästä herkkuja. Itseään kannattaakin kuunnella tarkasti. Mieti esimerkiksi yhden pullasiivun jälkeen, tekeekö mielesi enää oikeasti lisää.

Mikäli herkuttelun lopettaminen ajoissa tuntuu mahdottomalta, voi avuksi ottaa muitakin keinoja. Pidä esimerkiksi kaapit tyhjinä herkuista ja roskaruoasta. Makeanhimoa voi tyydyttää myös esimerkiksi hedelmillä.

Myös karkkipäivä voi toimia. Päätä vain jo etukäteen tiukasti, paljonko aiot syödä.

Jos makeanhimo vaivaa, etkä halua sortua herkutteluun, vesilasin juominen tai kävelylenkki voivat myös viedä ajatukset muualle. Makeanhimoa kannattaa hillitä syömällä säännöllisesti terveellistä kotiruokaa, niin nälkä ei pääse kasvamaan liian suureksi.

Lähde: womenshealthmagazine

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest