Ehkäise tulehduksia ruokavaliolla – ota vinkit talteen

Tulehdusreaktio on luontainen osa ihmisen elimistön toimintaa. Normaalitilanteessa se on osa immuunipuolustusta ja auttaa elimistöä suojautumaan esimerkiksi taudinaiheuttajilta. Mutta tilanne muuttuu, jos liikunta jää vähiin ja painoa kertyy reippaammin lisää. Silloin rasvakudos alkaa erittää sytokiinejä ja muita tulehdustekijöitä.

Women’s Health Magazine listasi vinkkejä, jotka saattavat auttaa selättämään tulehduksen.

Lisää kasviksia ja hedelmiä

Vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja täynnä olevat kasvikset ja hedelmät taistelevat tulehdusta vastaan. Erityisen hyviä ovat vihreät lehtivihannekset, kuten pinaatti ja lehtikaali.

Lisää omega-3-rasvahappoja

Omega-3-rasvahappoja löytyy kalasta, saksanpähkinöistä, siemenistä, oliiviöljystä ja avokadoista, jotka kaikki toimivat tehokkaasti tulehdusta hillitsevästi.

Lisää yrttejä ja mausteita

Lisää ruokavalioosi esimerkiksi kurkumaa, inkivääriä, valkosipulia ja salviaa, jotka sisältävät runsaasti antioksidantteja ja tehostavat kehon puolustusjärjestelmää.

Vähennä sokerinsaantia

Sokerinsaanti kannattaa pitää kohtuullisena, sillä se sisältää turhaa energiaa eikä sisällä mitään kehon oikeasti tarvitsemia ravintoaineita.

Syö hapatettuja tuotteita

Lisää ruokavalioosi hapanmaitotuotteita, hapankaalia ja vaikkapa omenaviinietikkaa. Hapatetut tuotteet sisältävät hyviä bakteereja, jotka pitävät suoliston kunnossa ja hillitsevät tulehdusreaktioita.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest