Haluatko parantaa henkistä hyvinvointiasi? Lisää näitä ruokavalioosi!

Reilusti kasviksia sisältävästä ruokavaliosta on uuden tutkimuksen mukaan hyötyä paitsi fyysiselle myös henkiselle hyvinvoinnille. Tutkimukseen osallistui 405 yliopisto-opiskelijaa, jotka pitivät ruokapäiväkirjaa 13 päivän ajan.

Ruokapäiväkirjan lisäksi opiskelijat täyttivät joka päivä kyselylomakkeen, jonka tarkoituksena oli mitata luovuutta, uteliaisuutta ja psykologista hyvinvointia ja kukoistusta. Lomakkeessa he arvioivat asteikolla 1–7 esimerkiksi sitä, kuinka sitoutuneiksi ja kiinnostuneiksi he olivat tunteneet itsensä päivän aikana.

Tutkimustulokset osoittivat, että ne opiskelijat, jotka söivät runsaasti hedelmiä ja vihanneksia, raportoivat keskimäärin korkeampia lukuja kuin muut. He tunsivat itsensä kiinnostuneemmiksi, luovemmiksi ja mielialaltaan positiivisemmiksi.

Aivan suoria johtopäätöksiä tutkimustuloksista ei voi vetää, sillä tutkijat muistuttavat, että on myös mahdollista, että hyväntuulisiksi itsensä tunteneet päätyivät syömään kasvisvoittoisemmin. Toisaalta on myös mahdollista, että ruoan ravintokoostumus voi selittää tutkimustulokset. Monissa hedelmissä ja vihanneksissa on runsaasti C-vitamiinia, joka on tärkeää dopamiinin tuotannolle.

Joka tapauksessa näyttää siltä, että henkinen hyvinvointi ja runsas kasvisten ja hedelmien syöminen kulkevat käsi kädessä.

Lähde: huffingtonpost.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest