Transrasvojen käyttö halutaan kuriin Yhdysvalloissa

Tällä hetkellä transrasvahapot luokitellaan Yhdysvalloissa turvallisiksi eikä niiden käyttöä rajoiteta. Jos nyt kaavaillut muutokset menevät läpi, transrasvojen myyminen ja niiden lisääminen ruokiin vaatisi etukäteisluvan viranomaisilta. Viranomaiset uskovat, että transrasvahappojen saannin vähentyminen estäisi vuosittain noin 20 000 sydänkohtausta ja 7 000 kuolemaa. Transrasvojen käyttö väheni jo joitain vuosia sitten, kun valmistajien piti alkaa merkitä transrasvojen määrä ruokapakkauksiin.

Transrasvahappoja syntyy kasvirasvojen teollisessa kovettamisessa, ja niitä on monissa pikaruoissa, esimerkiksi ranskalaisissa perunoissa, perunalastuissa ja leivonnaisissa sekä pieniä määriä luonnostaan maidossa, maitotuotteissa sekä punaisessa lihassa. Jo viisi grammaa transrasvahappoja päivässä voi nostaa sepelvaltimotaudin riskiä noin 20 prosenttia, aiemmat tutkimukset osoittavat.

Asiasta uutisoi British Medical Journal.

Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest