Tutkimus: Makuuhuoneen pimentäminen saattaa auttaa painonpudotuksessa

Uuden tutkimuksen mukaan makuuhuoneen pimentäminen saattaa auttaa painonpudotuksessa. Tutkimustulosten mukaan valoisassa nukkuvien tutkittujen painoindeksi oli suurempi kuin pimeässä nukkuvilla. Erot säilyivät selvinä, vaikka huomioon otettiin myös unen pituus sekä tutkittavien fyysinen aktiivisuus.

Ajatus valon vaikutuksesta painoon ei ole uusi. Aiemmat eläinkokeet ovat antaneet samankaltaisia viitteitä, mutta nyt toteutettu tutkimus on yksi ainoita, joissa tutkittavina ovat olleet ihmiset. Tutkimustulokset saattavat liittyä hormoneihin. Valoisuus todennäköisesti vaikuttaa melatoniinin tuotantoon, joka taas auttaa säätelemään unta. Melatoniini taas vaikuttaa muihin hormoneihin, joilla saattaa olla vaikutusta ruokahaluun.

Aihe kaipaa vielä lisätutkimuksia, mutta näyttää siltä, että makuuhuoneen pimentäminen voi olla hyvä ratkaisu. Pimeässä nukkuminen syventää unta, millä on myönteisiä vaikutuksia koko kehoon, ja saattaa olla, että se vaikuttaa myös painoon.

Lähde: womenshealthmag.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest