Itseasiassa meidän perheessä tämä kasvissosekeitto on suoranainen hitti: lapset syövät sitä todella mielellään. Samalla tulee syöneeksi reilun määrän vihanneksia. Tämä keitto on myös todella helppo valmistaa. Kaivan reseptin esille joka kevät, kun kotimaisia kasviksia alkaa taas olla kaupoissa.
Tuskailen ruuanlaittoa aina näin kesäisin, kun lapset jäävät koulusta lomille, ja lämmin ruoka pitäisi tarjoilla vähintään kahdesti päivässä. Keitot pelastavat tilanteen, koska isosta satsista voi syödä useammalla aterialla, ja maut senkun paranevat seuraavaksi päiväksi.
Tässä minun reseptini kasvissosekeitosta. Keventäjän kannattaa tarkkailla sulatejuuston määrää, sillä se on ainoa ainesosa tässä ruuassa, joka sisältää reippaasti energiaa. Muuten keitto on kevyt. Itse laitan sulatejuustoa, koska se antaa keitolle makua ja täyteläistä rakennetta. Proteiininlähteeksi suosittelen esimerkiksi raejuustoa, joka sopii erinomaisesti keiton kanssa.
Annan kasvissosekeitto
(reseptistä tulee iso kattilallinen eli koko perheelle)
Ainekset:
1 bataatti
4-5 (uutta) pientä perunaa
2 (uutta) sipulia varsineen
3-4 (uutta) porkkanaa
1/2 kukkakaali
Tuoretta korianteria maun mukaan
2 kasvisliemikuutiota
250g (tai vähemmän) Koskenlaskija Ruoka -sulatejuustoa
Valko- ja mustapippuria maun mukaan
Valmistusohje:
Pese, kuori ja pilko vihannekset, hienonna puoli ruukkua korianteria isoon kattilaan. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät. Laita mukaan kaksi kasvisliemikuutiota sekä valko- ja mustapippuria hyppysellinen. Kiehuta niin kauan, että kasvikset pehmenevät. Siirrä kattila liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Laita kattila liedelle ja lisää sulatejuusto. Lisää tuoretta korianteria annosten pinnalle. Tarjoa tuoreen leivän ja esimerkiksi raejuuston kera.
Klassikkohan tämä on, mutta korianterilla saa tähän perinteiseen ohjeeseen vähän uutta twistiä. Helppoa, edullista ja todella herkullista. Ja maistuu taatusti kaikille!
Nautitaan kesän vihannessadosta.
<3 Anna