”Jaksan hyvin töissä, kiitos!” – Tilitoimistossa tunnistettiin istumisen haitat ja päätettiin muuttaa suuntaa

Kirjoittaja Anna Saivosalmi

Valitettavan monella työpaikalla toimintakulttuuri ja asenteet ohjaavat edelleenkin istumaan paikallaan. Taukoliikkujaa kummeksutaan ja kahvihuoneessa saatetaan supista, että ”onko tuossa mitään järkeä?”

Auta armias, jos olet se, joka ehdottaa, että työpaikalla noustaisiin vähintään kerran tunnissa ylös ja tehtäisiin kymmenen kimppakyykkyä. Hullun maine on taattu! Vai onko sittenkään?

Miksi edelleen kangistumme toimistopöytiemme äärelle ryhdittömään istuma-asentoon ja sitten vielä ihmettelemme, kun niskat ovat jumissa ja iltapäivisin väsyttää niin paljon, että työteho laskee huomattavasti?

Lyhytkin taukoliikunta työpäivän aikana vähentää sairauspoissaoloja neljänneksen

On työpaikkoja, joissa taukoliikunnan merkitys työntekijöiden hyvinvointiin, sairauspoissaoloihin, yleiseen virkeyteen ja tyytyväisyyteen on jo onneksi huomattu. Yksi tällainen työpaikka on turkulainen tilitoimisto Uotila & Laine, jossa työskentelee reilut 20 henkeä.

”Näen, että työntekijöiden hyvinvointi on osittain myös työnantajan vastuulla. Siksi olemme kannustaneet työntekijöitämme liikkumaan myös työajalla, järjestämme yhteisiä, aktiiviseen toimintaan keskittyviä virkistys- ja retkipäiviä, ja kahvihuoneessa on aina tarjolla tuoreita hedelmiä terveelliseksi välipalaksi.” toteaa tilitoimisto Uotila&Laineen osakas Mervi Laine.

Taloushallinnon ammattilaisen työ on pitkälti työpisteellä istumista, mutta Uotila & Laineella on havaittu, miten suuri merkitys lyhyillä, alle viidenkin minuutin taukotreeneillä kesken päivää voi olla. Keho ja mieli virkistyvät, veri lähtee kiertämään ja niska- hartiaseudun vaivoja on vähemmän. Työteho, keskittymiskyky ja vireys säilyvät koko päivän ajan. Kun taukojumppa on säännöllistä, ja kun työnantaja siihen vielä kannustaa, ovat tulokset olleet erinomaisia.

”Yksi suurimmista haasteista työssäjaksamiselle ja työhyvinvoinnille on staattinen istuma-asento päätteen edessä. Istumisen haitat on huomioitu työpaikallamme ja olemme panostaneet myös työergonomiaan, sekä hankkineet sähköpöytiä halukkaille.”, Laine jatkaa. ”Olen sitä mieltä, että myös henkinen hyvinvointi ja jaksaminen lisääntyvät liikunnan myötä.”

Jussi Uotila ja Mervi Laine haluavat panostaa työssäjaksamiseen ja työntekijöidensä hyvinvointiin. ”Kannustamme liikkumaan myös työaikana.” Sinisissä huppareissa Keventäjiltä Anna ja Jaakko Saivosalmi

Keventäjät – yksilölle ja työyhteisölle

Uotila & Laineen tilitoimisto hankki Keventäjien työhyvinvointiratkaisun kaikille työntekijöilleen tarjotakseen jokaiselle työntekijälleen mahdollisuuden parantaa hyvinvointiaan kokonaisvaltaisesti.

Keventäjien yksilöllisen ohjelman avulla jokainen voi itse määritellä omat tavoitteensa ja saavuttaa ne Keventäjien tehokkaiden työkalujen avulla juuri silloin, kun itselle sopii, olipa tavoitteena sitten painonpudotus tai vaikkapa liikunnan lisääminen.

Ruokapäiväkirja auttaa seuraamaan ja suunnittelemaan omia syömisiä sekä ruuan laatua ja määrää. Onnistumiset motivoivat keskittymään kunnon ravintoon myös työpäivien aikana. Hyvä ja monipuolinen lounas, sekä oikein koostetut välipalat vähentävät turhaa napostelua, sokerihimoa ja iltasyöpöttelya.

Keventäjien asiantuntijat, tuhannet terveelliset reseptit ja yhteisön tuki ovat aina työntekijöiden saatavilla. Liikunta ei rajoitu vain työpäivän aikana tehtäviin taukojumppiin, vaan Keventäjien Kotitreenien monipuolinen videotreenikirjasto on aina jäsenten käytössä: kotona, matkoilla tai vaikka mökillä. Keventäjien kotitreenin avulla voi joogata, jumpata venytellä tai vetäistä hikisen HIIT:n juuri silloin, kun itselle sopii.

Uotila & Laineen tilitoimisto hankki Keventäjät koko henkilöstölle.

Jaksan hyvin töissä, kiitos!

Taloushallinnon ammattilainen Sini Aaltonen jaksaa töissä pitämällä tarpeeksi taukoja, pysymällä liikkeessä ja hyvin ravittuna, sekä juomalla tarpeeksi vettä. Aaltonen kiittelee sitä, miten hänen työnantajansa on huomioinut työntekijöidensä viihtyvyyden ja jaksamisen. Aaltonen on jo alkanut pitää Keventäjissä ruokapäiväkirjaa ja seuraavaksi hän aikoo testata Keventäjien kotitreenivideoita.

Sekä Aaltonen, että Laine uskovat, että Keventäjät antaa mukavan kipinän pitää itsestään parempaa huolta, niin työpaikalla, kuin vapaa-aikanaankin. Keventäjien vahvuutena he pitävät sen monipuolisuutta, yksilöllisyyttä ja sitä, että Keventäjät on matalan kynnyksen palvelu, josta jokainen voi poimia itselleen ja elämäntilanteeseensa sopivat parhaat palat omassa tahdissaan.

Silja Korpela (vas.) ja Sini Aaltonen ovat lähteneet kokeilemaan Keventäjiä ruokapäiväkirjan pitämisen kautta. Se on tuonut omasta syömisestä uusia oivalluksia. Seuraavana ovat vuorossa kotitreenivideot.

Uotila&Laineen toimiston 20 henkinen työntekijäjoukko otti myös ”JumppaPirkko/Pertti” -haasteen vastaan. Joka viikko työntekijöiden joukosta vuorollaan nimetty henkilö kannustaa lyhyeen taukojumppaan kesken päivän. Jumpan voi toteuttaa yhteisesti neuvotteluhuoneessa Keventäjien ”Töissä kuntoon” -taukojumppavideoiden avulla, tai jokainen voi tehdä lyhyen verryttelyn omalla työpisteellään. Tärkeintä on pienikin liike säännöllisesti, joka päivä.

Työhyvinvointi on yhteinen asiamme ja onneksi asenteet ovat muuttumassa positiivisempaan suuntaan!

<3 Anna

P.s. Jos sinun yrityksesi on kiinnostunut kattavasta, mutta edullisesta Keventäjien työhyvinvointipalvelusta, ota rohkeasti yhteyttä: jaakko(at)keventajat.fi

 

 

Vastaa

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Pin It on Pinterest