Tavoitemekkoilija, jojoilija, kieltäjä, dieettaaja vai suunnittelija – tunnistatko tapalaihduttajan?

Kirjoittaja Anna Saivosalmi

Joku saattaa tunnistaa näistä esimerkeistä piirteitä itsestään tai ystävästään. Minä tunnustan ainakin tavoitemekkoilleeni, kieltäneeni, dieettailleeni ja etsineeni onnea tietystä kilomäärästä. Millainen laihduttaja sinä olet?

Kieltäjä

Ei valkoisia jauhoja, ei sokeria, ei gluteenia, ei maitoa, ei vehnää. Ei alkoholia, ei viljoja, ei rasvaa, ei hedelmiä, ei hiilareita, ei kypsennettyä, ei hapanta, ei eineksiä, ei perunaa, ei herkkuja, ei elämää.

Suunnittelija

Ensi viikon maanantaina se alkaa. Ensi viikon maanantaina se alkaa, ihan varmasti, se uusi elämä. Ensi viikon maanantaina se alkaa. Ensi viikon maanantaina. Ensi viikolla.

Jojoilija

Vuonna 1995, 2005, 2008 ja viimeksi 2011

Tavoitemekkoilija

Koska on pakko mahtua siihen ihanaan mekkoon/NIIHIN farkkuihin/Biksuihin, sinä tiettynä päivänä, kahden viikon päästä

Dieettaaja

Vähähiilarinen-, kaalisoppa-, lentoemäntä-, atkins (vai oliko se zone?), super-, 5:2, ENE, VHH, Pariisilainen-, GI-, PH- , Raakaruoka- vai Paleo. Kaikki on hei kokeiltu. Kerro jotain uutta?

Elämäntapalaihduttelija

Kolmisenkymmentä vuotta tässä on laihduteltu. Enemmän tai vähemmän hela tiden.

Onnen etsijä

Sitten kun painan 57 kiloa, olen onnellinen, ihailtu, rakastettu, tyytyväinen ja sitten kaikki on hyvin.

 

Yhtä kaikki. Vaikka kirjoitinkin tekstini hieman kieli poskella ja kärjistäen, kannattaa omia tavoitteitaan, motiivejaan, metodeitaan ja valmiuksiaan kestävään elämäntapamuutokseen ja painonpudotukseen hieman etukäteen pohtia, jos sellaisen on aikeissa tehdä.

Jos haluat selvittää millaiset valmiudet sinulla on muuttaa elintapojasi pysyvästi terveellisiksi, tee Keventäjien ilmainen testi.

Testi herätti ainakin minut niiden asioiden äärelle, jotka ovat merkittävässä asemassa silloin, kun halutaan pudottaa painoa terveellisesti, kestävästi ja ilman kituuttamista.

<3 Anna

Vastaa

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Pin It on Pinterest