Keventäjän keittössä tuoksuvat tuoreet yrtit. Niillä saa ruokaan syvää makua, eikä kermaa jää kaipaamaan. Käytä yrttejä rohkeasti, sillä ne taipuvat moneen. Kauppojen hyllyt ovat täynnä erilaisia [...]
Pienellä budjetilla tietyt raaka-aineet voivat tuntua todella kalliilta, mutta terveellistä ruokaa voi tehdä myös ilman kummempaa kalustoa ja kohtuullisen edullisesti. Kalaruokia voi halutessaan [...]
Ruoalla ja ruokavaliolla on suuri vaikutus aikuistyypin diabetesta sairastavan terveyteen, mutta asiantuntijat eivät ole yksimielisiä millainen tuon ruokavalion pitäisi olla. Tuoreen [...]
Kun Suomessa on talvi pisimmillään, muistot valkohiekkaisista rannoista, tropiikin lämmöstä, tuoreista merenherkuista, jokaista aistia hivelevästä ruoasta sekä tietenkin turkoosina kimaltelevasta [...]
Amerikkalaistutkimuksen mukaan ravintola- ja pikaruokia suosivat nuoret saavat ruoastaan jopa 300 kilokaloria enemmän kuin kotiruokaa syövät. Ravintoloissa usein syövät lapset ja nuoret saavat [...]
Keventäjä saa palkokasveista kylläisyyttä. Pussista keittää useamman kattilallisen. Kiireinen valitsee välillä palkokasvinsa purkista tai pakastealtaasta. Pavut, herneet ja linssit ovat [...]
Pähkinöiden maine kovan luokan kaloripommeina on varjostanut niiden käyttöä osana terveellistä ruokavaliota. Nykyään ymmärretään, että pähkinöiden sisältämä rasva on hyvää. Keventäjän ei kannata [...]
Liiallinen sokereiden syöminen kerryttää painoa ja siten myös edistää ylipainoisuutta, tuore tutkimus vahvistaa. Tutkimustulos on tervetullut, sillä vaikka liian energiansaannin on pitkään [...]
Mikäpä lämmittäisi kylmänä talvipäivänä paremmin kuin höyryävä keitto! Kalakeitto valmistuu nopeasti ja ulkoilupäivänä sen voi pakata vaikka termospulloon evääksi. Kalaksi keittoon voi valita [...]
Perheen yhteiset ateriahetket kannustavat lapsia syömään vihanneksia ja hedelmiä, vaikka yhteisaterioita olisi vain kerran tai kaksi viikossa, brittitutkimus osoittaa. Näin ollen yksikin [...]