Suomalaisten ruokakauppojen hyllyillä komeilee valtava valikoima erilaisia kermoja ja kasvirasvavalmisteita. Paljouden keskellä keventäjän voi olla vaikea valita parasta. Perinteiset kermat Kerma [...]
Kevään valo energisoi monia, mutta samalla kevät on usein hyvin kiireistä aikaa. Omasta hyvinvoinnista ja virkeydestä kannattaa huolehtia, vaikka talven pimeys vihdoinkin olla takana. Poimi [...]
Rasva puhuttaa paljon ja monet meistä tietävätkin jo, millaista rasvaa elimistö tarvitsee ja millainen rasva on terveellistä. Aika usein kuitenkin levite jätetään pois leivän päältä, kun halutaan [...]
Vähärasvaiset, vähäsuolaiset ja runsaskuituiset tuotteet ovat keventäjälle suositeltavia, mutta kuinka löytää juuri ne oikeat tuhansien tuotteiden ja kirjavien tuotelupausten keskeltä? Keventäjän [...]
Elimistössä on kahdenlaista rasvakudosta, valkoista ja ruskeaa rasvaa. Suurin osa rasvakudoksesta on sitä tavallista valkoista, joka toimii paitsi energiavarastona myös uusimman tietomme mukaan [...]
Keskustelu rasvojen terveysvaikutuksista käy kuumana aika ajoin ja ihmiset ovat melko sekaisin, ketä uskoa ja miksi. Tämä Keventäjille tarkoitettu kirjoitus selventää joitakin omia ajatuksiani ja [...]
Jätätkö rasvan pelossa kastikkeen tai öljyn pois salaateista ja raasteista? Ei kannata! Lisää noin 150 gramman salaattiannokseesi ainakin 1-2 teelusikallista kylmäpuristettua tai tavallista [...]
Usein painoa pyritään hallitsemaan vähärasvaisilla tuotteilla. Asialla on monta hyvää puolta, mutta on paljon ihmisiä, jotka välttävät jo liiaksi rasvaa. Jos välttämättömiä rasvahappoja ei saa [...]
Laihduttajat, kuten kaikki muutkin, tarvitsevat rasvaa terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon. Keventäjien energiapallo kertoo, onko ruokavaliossasi rasvaa tarpeeksi ja onko se hyvälaatuista. [...]
Vatsaontelon sisäinen rasva on vaarallista: se lisää diabetesta ja sydän- ja verisuonisairauksia huomattavasti enemmän kuin ihonalaiset jenkkakahvat. Kun ihminen lihoo, suurin osa rasvasta kertyy [...]