Olen itse kasvattanut yrttejä lähes 40 vuotta ikkunalaudalla, pihalla, pellolla ja nykyään parvekkeella. Yrttejä tulee käytettyä paljon useammin ja helpommin, kun niitä kasvattaa itse. Sitä [...]
Yksi tapa keventää makeita herkkuja huomattavasti on korvata sokeri makeutusjauheilla. Keinotekoiset makeutusaineet puhuttavat paljon. On totta, ettei meillä ole tutkimustietoa niiden vuosia [...]
Kuitu on yksi terveellisen ruokavalion mittari. Suositusten mukaan kuituja tulisi saada ravinnosta 25–35 g päivässä. Oikeilla ruokavalinnoilla takaat kuitujen riittävän saannin. Liian vähäinen [...]
Leipominen on hauskaa, luovaa ja palkitsevaa työtä. Moni keventäjä haluaa laihduttamisesta huolimatta leipoa silloin tällöin. Olen kerännyt tähän erilaisia vinkkejä miten pystyt leipomaan, niin [...]
Vappua juhlistetaan perinteisesti hyvästä ruuasta, juomasta ja seurasta nauttien! Vappujuomissa on usein rutkasti energiaa. Tarkka painonhallitsija valitsee viisaammin vähäkalorisempia [...]
Mikä on paras dieetti? – tähän kysymykseen on etsitty vastausta kauan. Dieettien etsimisen historia on värikäs: moni tohtori, kaupunki, ammattikunta ja ruoka-aineyhdistelmä ovat saaneet [...]
Ravitsemussuosituksissa hiilihydraattien osuudeksi suositellaan 50–60 % energiasta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kevyttä työtä tekevä nainen, joka saa n. 2000 kcal vuorokaudessa, syö [...]
Keventäjien uudella ruokatoimittajalla on hyvät eväät työhönsä: ruuanlaittoa aina rakastanut Krista valmistui vuonna 2008 kotitalousopettajaksi Helsingin Yliopistosta. Hän aloitti [...]