Monipuolisuus on valttia leivän ja viljavalmisteiden käytössäkin. Parhaan terveyshyödyn saa, kun käyttää vaihtelevasti erilaisia täysjyväviljoja. THL:n julkaiseman uuden tutkimuksen mukaan [...]
Kuitu on yksi terveellisen ruokavalion mittari. Suositusten mukaan kuituja tulisi saada ravinnosta 25–-35 g päivässä. Oikeilla ruokavalinnoilla takaat kuitujen riitävän saannin. Kuitu on [...]
Yksi Keventäjien laatukriteereistä liittyy riittävään kuidun saantiin, tarkemmin: riittävän kuitupitoisten viljatuotteiden valitsemiseen. Kuitupallo on monille keventäjille ollut haaste, [...]
Pastan keventäminen ei tarkoita vain kerman karsimista. Lue alta tuoreet näkökulmat pastan keventämiseen. Kevyt pasta ei ui kermakastikkeessa, eikä huku juustovuoren alle. Se sisältää kasviksia [...]
Laihduttajan ystävä on aine, joka vie nälän, mutta jossa ei ole yhtään kaloria. Sen ystävän nimi on kuitu. Kuitu on iso apu painonhallinnassa. Se nimittäin täyttää vatsaa ja saa olon kylläiseksi [...]
Täysjyvän terveysvaikutuksista on tiedetty pitkään, mutta nyt niistä on jälleen saatu uusia todisteita. Täysjyväviljan syöminen voi mahdollisesti alentaa haitallista LDL-kolesterolia ja siten [...]
Täysjyvän terveyshyödyt ovat olleet esillä jo vuosia, mutta nyt niiden yhteydestä pidempään elinikään on saatu uutta näyttöä. Täysjyväviljojen lisääminen ruokavalioon voi pienentää riskiä kuolla [...]
Täysjyvätuotteiden syöminen on yhdistetty pidempään elinikään sekä madaltuneeseen riskiin kuolla sydän- ja verisuonisairauksiin, kertoo Foxnews. Tuoreen tutkimuksen mukaan täysjyväviljoilla on [...]
Suosithan täysjyvätuotteita valkoisen vehnän sijaan? Täysjyvätuotteet sisältävät vatsalle tarpeellista kuitua sekä muita tarpeellisia ravintoaineita, kuten sinkkiä ja seleeniä. Täysjyvätuotteet [...]
Valkoisista viljatuotteista on mahdollista opetella pois, vaikka ensialkuun ajatus täysjyväversioista ei houkuttelisikaan. Kokeile näitä vinkkejä, jotka tukevat uusia ruokailutottumuksiasi. [...]