Monipuolisuus on valttia leivän ja viljavalmisteiden käytössäkin. Parhaan terveyshyödyn saa, kun käyttää vaihtelevasti erilaisia täysjyväviljoja. THL:n julkaiseman uuden tutkimuksen mukaan [...]
Gluteeniton ruoanvalmistus ja leivonta eivät vaadi ihmeellisiä taitoja, vaan tietoa gluteenittomista raaka-aineista ja tarkkuutta valmistuksen eri vaiheissa. Tulos on onnistuneempi kuin [...]
Kuitu on yksi terveellisen ruokavalion mittari. Suositusten mukaan kuituja tulisi saada ravinnosta 25–-35 g päivässä. Oikeilla ruokavalinnoilla takaat kuitujen riitävän saannin. Kuitu on [...]
Yksi Keventäjien laatukriteereistä liittyy riittävään kuidun saantiin, tarkemmin: riittävän kuitupitoisten viljatuotteiden valitsemiseen. Kuitupallo on monille keventäjille ollut haaste, [...]
Viljatuotteet ovat viime vuosina olleet huonossa huudossa. Mutta eivät kaikki viljatuotteet huonoja ole. Erottelu järkevämpien ja heikompien viljatuotteiden välillä on yksinkertaista. Täysjyvä on [...]
Paljon kuituja ja etenkin viljakuituja ravinnostaan saavat saattavat säästyä aikuistyypin diabetekselta muita todennäköisemmin. Ilmeisesti kuituja paljon syövät pysyvät hoikempina ja siksi [...]
Paljon kuituja ja etenkin viljakuituja ravinnostaan saavat saattavat säästyä aikuistyypin diabetekselta muita todennäköisemmin. Ilmeisesti kuituja paljon syövät pysyvät hoikempina ja siksi [...]
Keventäjien ruoka-asiantuntija Krista Kupariharju vieraili Huomenta Suomessa puhumassa viljoista ja loihtimassa herkullisen, keventäjälle sopivan amarantti-hirssipuuron. Pimeällä talvikaudella [...]
Keventäjien ruoka-asiantuntija Krista Kupariharju vieraili Huomenta Suomessa puhumassa viljoista ja loihtimassa herkullisen, keventäjälle sopivan amarantti-hirssipuuron. Pimeällä talvikaudella [...]
Gluteeniton ruokavalio on Yhdysvalloissa jo hitti, ja Suomessakin se kasvattaa vauhdilla suosiotaan. Diplomiravintoterapeutti Tarja Tuuli-Dammert ja ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm [...]