Älä väheksy kävelyä – saat runsaasti terveyshyötyjä

Kävely on tärkeää ja luonnollista liikettä elimistölle. Jo lukuisat eri tutkimukset ovat osoittaneet, että aktiivinen elämäntapa ehkäisee sairauksia ja edesauttaa terveyttä.

Kävelylenkki olisi hyvä tehdä vaikka joka päivä, sillä fyysinen aktiivisuus on yksi tärkeimmistä terveyttä edistävistä tekijöistä. Liikunta auttaa pienentämään esimerkiksi diabeteksen, syövän ja sydänsairauksien riskiä. Lisäksi se auttaa painonhallinnassa.

Säännöllisen liikunnan, mukaan lukien kävelyn on todettu myös alentavan verenpainetta. Kävely tekee hyvää myös luustolle.

Käveleminen on hyödyksi myös psyykelle ja aivoille. Erään tutkimuksen mukaan vähintään 1,5 tuntia viikossa kävelevillä naisilla oli paremmat kognitiiviset toiminnot kuin naisilla, jotka kävelivät viikossa alle 40 minuuttia.

Kävely voi auttaa myös masennuksen oireisiin. 30 minuutin kävely 3–5 kertaa viikossa vähensi erään tutkimuksen mukaan masennuksen oireita jopa 47 prosentilla.

Myös ikääntymisen kannalta kävely on tärkeää liikuntaa. Se paitsi ylläpitää kuntoa auttaa myös säilyttämään toimintakyvyn pidempään. Istumatyötä tekevien olisi syytä nousta seisomaan ja tehdä muutaman minuutin kävely säännöllisin väliajoin. Kävely parantaa jalkojen verenkiertoa pitkän istumisen jälkeen.

Lähteet: foxnews.com, meicinenet.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest