Ehkäise selkä- ja niskakipuja – tee nämä liikkeet kotona!

Pään kääntö

Istu selkä suorana ja käännä varovasti päätäsi ensin toiselle sivulle ja sitten toiselle. Pidä leukalinja suorassa. Toista rauhallisessa tahdissa muutamaan otteeseen.

Kulmasoutu

Ota käsiisi käsipainot ja asetu haara-asentoon polvet hieman koukussa. Nojaudu eteenpäin selkä suorana ja laske kädet suorina alas. Tuo sitten kädet ylös niin, että kyynärpää nousee kylkiin asti ja tunnet, että selkälihakset tekevät töitä. Palauta kädet takaisin alas ja toista liikettä.

Sivuvenytys

Kallista päätäsi kohti hartiaa. Halutessasi voit varovasti antaa lisävenytystä kädelläsi. Älä riuhdo. Toista venytys rauhalliseen tahtiin muutamaan otteeseen kummallekin puolelle.

Pään pyöritys

Kallista päätä sivulle ja pyöräytä pää hitaasti etukautta toiselle sivulle. Pysäytä liike paikallaan pidettävään venytykseen, jos tunnet jossain kohdassa erityistä kiristystä.

Hartioiden pyöräytys

Pyöritä hartioita ainakin kymmenen kertaa kumpaankin suuntaan. Liike laittaa veren kiertämään.

Käden ja jalan nosto

Asetu kontillesi ja nosta sitten samaan aikaan vastakkaisen puolen käsi ja jalka ilmaan aina vaakatasoon asti. Toista vuorotellen kummallekin puolelle.

Ylävartalon nosto

Makaa vatsallasi kädet sivuilla vartaloa myöten. Nosta yläkroppasi ylös matolta niin korkealle kuin pystyt. Lisähaastetta saat nostamalla myös jalat ilmaan samaan aikaan.

Lähteet: health.com, spineuniverse.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest