Haluatko muokata lihaksiasi? Näin tehostat kehittymistäsi

Säännöllisyys ja tehokkuus ovat avainsanoja lihaskuntoharjoittelussa, jos kaipaat näkyviä tuloksia. Jos kalenterisi on täynnä ja kuntoilulle on hankala löytää aikaa, sitä suuremmalla syyllä treenikerroista kannattaa ottaa kaikki irti.

Lisää treenikertoja

Kerran viikossa tehty kuntosaliharjoitus ei riitä, vaan treeni olisi hyvä tehdä kolme kertaa viikossa. Myös lepopäivät ovat tärkeitä, sillä lihakset kasvavat levossa. Vaihtele treeniohjelmaasi ja käyttämiäsi laitteita, jotta lihakset saavat monipuolisesti ärsykkeitä ja kehittyvät nopeammin.

Älä istuskele

Jos nostelet käsipainoja, maksimoi hyödyt äläkä tee liikettä penkillä istuen. Istu mieluummin jumppapallolla, jolloin keskivartalosi saa harjoitusta. Voit myös kokeilla seistä yhdellä jalalla, mikä antaa kuormitusta myös alavartalolle ja kehittää tasapainoa ja keskivartaloa.

Vaihtele painoja

Älä tee kaikkia ylävartalon liikkeitä samoilla käsipainoilla vaan näe painojen vaihtamisen vaiva. Kun treenaat jokaisia lihaksia juuri niille sopivilla painoilla, saat tuloksia nopeammin aikaan. Kun painot ovat riittävän suuret, voit myös vähentää toistojen määrää. Älä siis sorru pitkiin sarjoihin pienillä painoilla, vaan käytä suuria painoja, joilla jaksat tehdä vähemmän toistoja.

Treenaa koko vartaloa

Kokeile tehdä myös koko vartaloa kuormittavia liikkeitä sen sijaan, että harjoittaisit vain yhtä lihasryhmää kerrallaan. Lisää treeniohjelmaasi esimerkiksi sivulankkuja tai burpee-liike eli punnerrus-kyykky-jännehyppy.

Lähde: fitsugar.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest