Lenkkeilyä aloittamassa? Nämä varusteet tarvitset

Laadukkaat juoksukengät

Huonosti istuvat kengät altistavat loukkaantumisille. Panosta siis juoksukenkiisi, ja hyödynnä kenkäostoksilla asiantuntevien myyjien apua. Kokeile useita eri vaihtoehtoja ja mieti, millaisessa maastossa aiot yleensä lenkkeillä.

Hengittävät vaatteet

Hengittävästä materiaalista valmistetut vaatteet pitävät sinut kuivana, oli sää sitten helteinen tai kylmä. Niin sanotut tekniset vaatteet siirtävät hien pois iholta, eikä kangas jää puuvillan tapaan märäksi. Kylmällä säällä teknikset vaatteet pitävät lenkkeilijän lämpimänä.

Juoksusukat

Kuten muidenkin urheiluvaatteiden kohdalla, myös sukkien kanssa kannattaa välttää puuvillaa. Parhaat urheilusukat on tehty keinokuiduista, kuten polyesteristä tai akryylista. Talvisaikaan villasekoitteet voivat olla hyvä vaihtoehto.

Vesipullo

Etenkin yli 30 minuutin lenkeillä vesipullon mukaan ottaminen on välttämätöntä, jottei keho pääse kuivumaan. Hyvä ohjesääntö on juoda noin 1,5 desilitraa vettä kahdenkymmenen minuutin välein. Vesipullo pysyy mukana sille tarkoitetun vyön tai repun avulla.

Sykemittari

Sykemittari on oiva apu esimerkiksi intervallitreeneissä. Kaikki sykemittarit mittaavat aikaa ja sykettä, mutta useissa malleissa on myös paljon lisäominaisuuksia. Osa sykemittareista laskee esimerkiksi harjoituksen aikana kulutetut kalorit ja useiden harjoituskertojen kertymät. Sykemittari voi myös kertoa, milloin tulee levätä tai harjoitella enemmän, jotta tavoitteet toteutuvat. Sykemittari auttaa myös seuraamaan kalorinkulutusta tarkemmin kuin esimerkiksi Keventäjien päiväkirjan laskuri: jos siis haluat yksilöllisempää tietoa omasta kulutuksestasi, tähän kannattaa ehkä panostaa. Sykemittari ei ole kuitenkaan välttämättömyys, ja aloittelijalle riittääkin mikä tahansa kello ajan seuraamiseksi.

Aurinkovoide

Aurinkoisella säällä lenkille lähtijän on syytä muistaa auringolta suojautuminen. Käytä vedenkestävää aurinkorasvaa ja mieluiten korkeaa suojakerrointa. Pidä huoli, että aurinkovoide suojaa sekä UVA- että UVB-säteiltä.

Lähde: runningabout.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest