Näin saat lenkkeilyn tuntumaan helpommalta – välittömästi

1. Tasapainoinen asento

Nojaaminen aavistuksen verran eteenpäin voi auttaa pitämään kehon suorassa linjassa. Mieti syvää hengitystä, jossa hartiat menevät taakse, rintakehä eteen. Ryhdikäs asento auttaa avaamaan keuhkot ja pitämään selän suorana.

2. Kädet kuriin

Älä liioittele käsien liikkeiden kanssa, kun juokset. Anna käsien liikkua rennosti vierelläsi äläkä päästä niitä heilumaan eteesi. Jos kädet liikkuvat liian suurissa kaarissa ja niiden liikeradat risteävät, on oikea juoksuasento vaikea säilytttää.

3. Askella oikein

Suora askelluksen aiheuttama isku kantapäälle voi aiheuttaa alaselkäkipuja ja muita vaivoja. Pidä polvi aavistuksen koukussa ja koeta astua hieman lähemmäs jalkapohjan keskiosaa. Näin kantapäät eivät saa suoria, kovia iskuja. Polvien pieni koukistus pehmentää jalkapohjalle kohdistuvaa iskua.

4. Pidä tasainen rytmi

Lenkkeilyn rytmi vaikuttaa suoraan siihen, miten kätesi liikkuvat. Jos kädet tekevät isoa liikettä, harpot pitkiä askelia. Jos taas otat pitkiä, isoja askelia, on vaarana, että askellat iskevästi suoraan kantapäille. Rauhoita siis juoksuasi ja keskity hyvään asentoon ja rytmiin. 

Lähde: fitsugar.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest