Näin säilytät terveelliset elämäntavat arjen kiireessä – poimi vinkit

Arjen kiireiden keskellä voi olla haastavaa pitää kiinni terveellisistä elämäntavoista. Hektisen arjen ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa omista tavoitteista luopumista. Seuraavilla vinkeillä ylläpidät terveellisiä elämäntapoja arjen hektisyydestä huolimatta.

1) Muistuta itseäsi tavoitteista

Motivaation ylläpitäminen vaatii selkeitä tavoitteita ja niistä muistuttamista. Aseta sis itsellesi realistisia tavoitteita ja muistuta itseäsi niistä säännöllisesti – jopa päivittäin.

Voit esimerkiksi asettaa keittiöön näkyvälle paikalle muistilapun, joka muistuttaa sinua terveellisen välipalan merkityksestä tai suunnitella viikoittaiset liikuntahetket kalenteriisi. Myös pienet tsemppilauseet motivoivat kummasti!

2) Ruokapäiväkirjan hyödyntäminen

Yksi tehokkaimmista tavoista pitää huolta terveellisestä ruokavaliosta on ruokapäiväkirjan pitäminen. Tämä auttaa sinua pysymään tietoisena siitä, mitä todella syöt, ja tekemään parempia valintoja myös kiireisen päivän aikana.

Ruokapäiväkirjan avulla voit myös seurata, kuinka ruokavaliosi vaikuttaa olotilaasi ja jaksamiseesi. Kun huomaat positiivisia muutoksia, se toimii lisämotivaationa terveellisten valintojen tekemiselle. Pienetkin muutokset voivat johtaa suuriin tuloksiin, kunhan niistä tekee osan jokapäiväistä rutiinia.

3) Monipuoliset treenit kotoa poistumatta

Kun aika on kortilla, pitkät matkat kuntosalille tai muuhun liikuntaharrastukseen eivät houkuta. Kotitreenien avulla säästät sekä aikaa että rahaa, kun treenin voi tehdä missä ja milloin vain.

Keventäjät tarjoaa joka viikko tarjolla on uusia treenejä, jotka pitävät motivaatiosi korkealla ja tuovat vaihtelua harjoitteluun. Treenien kirjo on suunniteltu tukemaan painonhallintaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, joten voit luottaa siihen, että jokainen treeni vie sinua askeleen lähemmäs tavoitteitasi.

Kotitreenit on suunniteltu sopimaan kaikille riippumatta lähtötasosta tai tavoitteista. Voit valita kevyempiä harjoituksia tai haastaa itsesi intensiivisemmillä treeneillä.

4) Suunnitelmallisuus on terveellisen ruokavalion a ja o

Kiire ei tarkoita sitä, että terveellinen syöminen täytyisi unohtaa. Kiireinen Keventäjä -artikkelissa annetaan vinkkejä, kuinka voit suunnitella ja valmistaa terveellisiä aterioita myös silloin, kun aika on kortilla. Esimerkiksi viikonlopun aikana valmistetut suuremmat erät ruokaa voivat pelastaa arkipäivien ruokailut.

Terveellisen ruokavalion ylläpitäminen vaatii suunnittelua ja valmistautumista. Kun teet ruokaostokset harkiten ja valmistat aterioita etukäteen, voit välttää houkutuksen turvautua epäterveellisiin pikaratkaisuihin.

 

 • Ruokapäiväkirja - täydellinen työkalu painonhallintaan

  Mitä todella syömme päivän aikana? Kun tavoitteena on pysyvä painonhallinta, tähän kysymykseen kannattaa suhtautua vakavasti. Ruokapäiväkirjan pitäminen auttaa hahmottamaan omia ruokailutottumuksiamme ja tunnistamaan piilotetut kalorilähteet, mikä on puolestaan ensimmäinen askel kohti terveellisempiä valintoja ja pysyvää...
 • Kotitreeni - treenaa kotona

  Treenaa kotona: Keventäjät tarjoaa tehokkaat kotitreenit

  Kun treenit alkavat omasta olohuoneestasi, kynnys liikkumaan lähtemiselle madaltuu - kenties katoaa kokonaan! Kotitreenien avulla voit yhdistää liikunnan ja painonhallinnan mukavasti omassa kodissasi, ilman että sinun tarvitsee investoida kalliisiin laitteisiin tai kuntosalijäsenyyksiin. Treenaa kotona omalla...
 • Miten syödä ravitsevasti ja herkutella samalla?

  Terveellisen ruokavalion noudattamisen ei tarvitse tarkoittaa herkuista luopumista - päinvastoin! Kun opit valmistamaan ravitsevista raaka-aineista herkullisia ruokia, voit nauttia jokaisesta ateriasta ilman syyllisyyden tunnetta. Terveellinen syöminen lähtee monipuolisesta ja värikkäästä ruokavaliosta, joka sisältää runsaasti kasviksia,...

Lue lisää:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest

Terveysajattelu tekee annoksesta maistuvan ja terveellisen