Laihduttajan lomaopas – näin selviät kesästä

Näin selviät lomalla:

  • Suunnittele syömisiäsi etukäteen. Ota kesämökille mukaan riittävästi hyvää ja terveellistä syötävää. Anna muiden täyttää ruokakassit makkaralla, ota sinä omaan kassiisi kevyempää! Laadi viikkomenu, joka sisältää myös vähäkalorisempaa ruokaa.

  • Käytä hyväksesi kaikki mahdollisuudet liikkua. Kesällä monien liikuntaharrastus jää pakolliselle tauolle. Suosi hyötyliikuntaa. Kävele tai pyöräile rannalle, kauppaan ja kyläilemään. Liiku, pelaa ja leiki lasten kanssa. Käytä mielikuvitusta!

  • Käytä alkoholia kohtuudella. Kesäterassit, juhlat ja mökkisaunat houkuttelevat nautiskelemaan juomia enemmän kuin tavallisesti. Muista kohtuus – alkoholissa on runsaasti kaloreita. Korvaa olut ja siideri välillä kivennäisvedellä.

  • Muista lautasmalli. Matkoilla saattaa olla vaikeaa pitää kiinni kevennetystä ruokavaliosta, kun ei voi itse valmistaa ruokaa. Aina kun mahdollista, suosi kevyempiä vaihtoehtoja ja täytä lautasesi puoliksi kasviksilla. Käytä runsaasti kasviksia ja hedelmiä myös kesäkeittiössäsi.

  •  Merkkaa ylös syömisesi ja liikkumisesi. Moni on lomallaan poissa internetin äärestä ja murehtii miten pitää Keventäjät päiväkirjansa ajan tasalla. Merkitse syömisesi ja liikkumisesi vaikka ruutuvihkoon, josta voit lisätä merkinnät sitten myöhemmin päiväkirjaasi.

  • Muista, että elämää on myös loman jälkeen. Pari lomalla kertynyttä kiloa ei kaada koko maailmaa. Nauti kesästä ja ole itsellesi armollinen.

 

Teksti: Sari Kumpula

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest