Vihannesten ja hedelmien syöminen pienentää aivoinfarktin riskiä

American Heart Association journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan runsas kasvisten ja hedelmien syöminen pienentää aivoinfarktin riskiä. Tutkijat analysoivat 20 aiemmin tehtyä tutkimusta Yhdysvalloista, Euroopasta ja Aasiasta.

Tutkijoiden mukaan jokainen syöty 200 gramman annos hedelmiä päivässä pienentää aivohalvausriskiä 32 prosentilla. Jokainen 200 gramman annos vihanneksia puolestaan pienentää riskiä 11 prosentilla.

Aivoinfarktin riski laskee tutkijoiden mukaan sekä naisilla että miehillä.

– Ruokavalion parantaminen laskee merkittävästi aivohalvauksen riskiä, tutkija Dr. Yan Qu kirjoittaa.

– Runsaasti hedelmiä ja vihanneksia sisältävä ruokavalio on erittäin suositeltava.

Kasviksia ja hedelmiä nautitaan tutkijoiden mukaan eniten maissa, joissa ihmiset ovat hyvätuloisia. Maissa, joissa ansiotaso on matalampi, kasvisten ja hedelmien kulutus jää selvästi vähäisemmäksi. Tutkijat uskovat, että vähäinen vihannesten syöminen vaikuttaa noin 11 prosenttiin aivohalvauksista.

Lähde: huffingtonpost.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest