Kotitreeniohjeet – Rasvanpolttojumppa 20 min

Kirjoittaja Anna Saivosalmi

Rasvanpolttojumppa 20min

Treeni kostuu kuudesta liikkeestä, joita jokaista tehdään 1 minuutin ajan. Jokaisen minuutin jälkeen siirrytään suoraan seuraavaan liikkeeseen. Kun kaikki liikkeet on tehty, pidetään minuutin tauko ennen seuraavaa kierrosta. Kierroksia tehdään yhteensä kolme.

Tee näin: Aseta timeri hälyttämään minuutin välein tai ota aikaa kellosta. Tee jokaista liikettä minuutin ajan. Voit tehostaa treeniä ottamalla mukaan enemmän hyppyjä ja vastaavasti helpottaa jättämällä hypyt pois tai tekemällä ne kevyemmin.

Liikkeet

  1. Marssi tai hölkkä
  2. Polvi-kyynärpää
  3. Askel viereen & X tai haarahyppy
  4. Slalomhyppy
  5. Hiihtohyppy tai askel taakse
  6. vartalonkierrot

Tässä tarkemmat ohjeet ja kuvat jokaiseen liikkeeseen.

Marssi tai hölkkä paikallaan

Nosta polvia reippaasti navan korkeudelle ja ota kädet marssiin mukaan. Tehosta liikettä ottamalla juoksuaskelia paikallaan.

Polvi-Kyynärpää

Vedä kädet pään yläpuolelta kohti nousevaa vuoropolvea. Tehosta liikettä ottamalla hyppy mukaan. Aktivoi myös keskivartalo.

Askel viereen & X tai haarahyppy

Ota askel viereen ja nosta samalla kädet suorina sivukautta ylös. Palaa lähtöasentoon ja laske samalla kädet lähelle vartaloa. Toista liike toiselle puolelle. Tehosta liikettä tekemällä haarahyppyjä.

Slalomhyppy

Hyppää jalat yhdessä niin, että polvet osoittavat sivulle ja käännä samalla ylävartaloa vastakkaiseen suuntaan. Suurenna liikettä ja saat tehokkaamman vaikutuksen!

Hiihtohyppy tai askel taakse.

Hyppää ja vaihda samalla jalkojen paikkaa. Ota kädet liikkeeseen mukaan. Aloita rauhallisemmilla hypyillä ja jousta pikkuhiljaa polvista syvemmälle. Helpota ottamalla askel taakse ilman hyppyä.

Vartalonkierrot

Asetu hartioita leveämpään haara-asentoon. Taivuta eteen ja kurota kädellä kohti vastakkaista nilkkaa. Palaa takaisin perusasentoon ja toista liike toiselle puolelle.

Treeni vie kokonaisuudessaan noin 20 minuuttia ja kunhan kevät koittaa voi jumpan tehdä myös aivan loistavasti ulkona. Toivottavasti innostut kokeilemaan ja otat rasvanpolttojumpan tavaksi vaikkapa kerran viikossa.

Hauskoja kotitreenihetkiä!

<3 Anna

Treeniohjeen kuvat ovat Jenni Virran ottamia: kirjassani Treenaa kotona 10,20 tai 30 minuuttia (Tammi 2018) 

 

Vastaa

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Pin It on Pinterest