Laihdutuspillerit, jotka todella tehoavat!

Kirjoittaja Anna Saivosalmi

Moni kertoo jojoilleensa, laihtuneensa ja lihonneensa. Ja taas tuskailleensa, ettei tämäkään toiminut. Haluamme uskoa helppoihin ja nopeisiin ratkaisuihin ja ihmepillereihin. Se on ihan luonnollista!

Googlasin netissä ”laihdutuspillerit” ja sain valtavan määrän hakutuloksia: keskuteluketjuja ja artikkeleita, joissa pohdittiin eri laihdutuspillereiden tehoa ja vaikutusta. Löysin suosituksia ja mainoksia erilaisista valmisteista, joilla luvattiin, että kilot putoavat nopeasti ja helposti.

Helppo ja nopein ratkaisu!

Laihdutusbisnes tarjoaa sitä, mitä ihmiset haluavat: uskoa helppoihin ja nopeisiin ratkaisuihin, joiden eteen ei tarvitse nähdä vaivaa. Ostamme vihreä tee- ja kahvikapseleita, nälkää hillitseviä kromitabeltteja, ateriankorvikkeita, ravintolisiä, etikkaa, aineenvaihduntaa kiihdyttäviä Chili-tuotteita tai rasvanpolttoa lisääviä CLA-kapseleita. Minäkin olen ostanut ja kokeillut monia noista, mutta valitettavasti tuloksetta. Olisihan se jo tiedossa, jos todella olisi yksi ihmepilleri, joka todella toimisi. Suurin osa maailman ylipainoisista varmasti käyttäisi sitä jo.

Moni on valmis laittamaan rahansa millaiseen humpuukiin tahansa, jos lupaukset vain ovat tarpeeksi korkealla. Ja laihdutusbisnes lihoo!

Minä en tuomitsisi ihmisiä sen perusteella, jos he haluavat ostaa laihdutusvalmisteita. Jokainen saa käyttää euronsa miten tahtoo (kunhan valmisteet eivät ole terveydelle vaarallisia tai aiheuta sivuoireita). Uskon, että suurin osa meistä kyllä tietää, ettei kestävä ja pysyvä painonpudotus tapahdu kolmessa viikossa, eikä vielä kuudessakaan. Emme me hölmöjä ole!

Silti haluamme uskoa horoskooppeihin ja pieneen taikuuteen ja siihen, että yksi pilleri ratkaisee kaiken.

Psyykkisten vaikutusten merkitystä ei myöskään ole syytä aliarvioida. On fakta, että jos ihminen uskoo vaikkapa hänelle annetun lääkkeen voimaan, auttaa lääke, vaikka kyseessä olisi kalkkitabletti. Tämä on näytetty useissa plasebo- ja lumelääketutkimuksissa. Sama voi toimia laihdutusvalmisteiden kohdalla.

Kuuri saa ajatukset tiukasti tavoitteeseen – mutta usein vain hetkeksi

Se, että popsii vaikkapa vihreä tee -kapseleita, ei välttämättä vaikuta painoon millään tavalla, mutta saa ihmisen tuntemaan, että hän tekee valintoja terveytensä eteen. Kuurimuotoiset laihdutusmenetelmät pitävät ajatuksemme tiukasti käynnissä olevassa projektissa. Mutta kuten tiedämme, kun kuuri loppuu, on helppo palata aiempiin, ei-niin-hyviin ruokailutottumuksiin ja kilot palaavat.

Tammikuussa tuhannet ja tuhannet ihmiset aloittavat taas laihduttamaan, joku joulukiloja, toinen kesäkilojaan. Sen sijaan, että vetää itsensä joulun jälkeen nälkäkuurille tai tarttuu ”helppona ratkaisuna” pussikeittoihin tai ateriankorvikkeisiin, voisikin tänä vuonna päättää tekevänsä toisin: syödä ihan oikeaa, kunnon ruokaa. Sillä nimittäin laihtuu varmasti. Ehkä hitaammin, mutta kestävämmin.

Ja laihdutuspillerit, jotka todella tehoavat: Ne ovat kasvikunnan tuotteita: porkkanoita, tomaatteja, kurkkuja, salaatteja, juureksia, kaaleja, palkokasveja, marjoja ja hedelmiä. Niitä voi pistellä menemään oikein urakalla, mielin määrin.

<3 Anna

Vastaa

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Pin It on Pinterest