Onko ruokahalusi korkeimmillaan, kun päiväsi on muuten ollut hirveä? Tunteiden kanavoiminen syömiseen on tuttua monelle laihduttajalle. Suurin osa laihduttajista kokee olevansa tunnesyöjiä. [...]
Tarvitsemmeko ehkä sittenkään tarkkaa tietoa ruoan kaloreista ja ravintoaineista syödäksemme hyvin ja terveellisesti? Voisiko terveyden ja painonhallinnan kannalta olla ensisijaista opetella [...]
Sienet ovat todellisia aarteita: ne sisältävät vain vähän energiaa, pitävät hyvin kylläisenä ja takaavat silti runsaasti laadukkaita suoja- ja pääravintoaineita. Lisäksi ne ovat tärkeä osa [...]
Ravitsemusalalla on pitkään korostettu, että syömisen tulisi olla säännöllistä. Päivän mittaan pitäisi siis syödä usein, mutta pieniä määriä kerrallaan. Vai pitäisikö? Onko välipala korvannut [...]
Suurin osa keventäjistä on jo ymmärtänyt terveyssyistä suosia pehmeitä rasvoja kovien kustannuksella. Silti moni varmasti miettii, uskaltaako leivontarasvaksi aina valita öljyn tai kummajaisen [...]
Tasainen ateriarytmi on painonhallinnassa tärkeää, mutta hieman eri syystä kuin monet usein luulevat. Melko yleinen käsitys on, että tasainen syöminen auttaa aineenvaihduntaa pysymään kovilla [...]
Suomalaiset syövät enemmän vihanneksia, hedelmiä sekä kevyt- ja vähärasvaisia tuotteita kuin koskaan. Silti ylipaino on yleistynyt. Kuinka se on mahdollista? Se on mahdollista, koska [...]
Nyrkkisääntö numero yksi: syö vähintään puoli kiloa kasviksia päivässä. Nyrkkisääntö numero kaksi: syö kuusi kämmenellistä kasviksia päivässä. Nyrkkisääntö numero kolme: syö viittä väriä [...]
Suomalaiset ovat vertaansa vailla, mitä tulee jäätelön syöntiin. Keventäjäkään tuskin haluaa viettää kesäänsä nollalinjalla. Kevytjäätelöt ovat yksi tapa pysyä kohtuudessa, mutta ovatko ne [...]
Kalaa suositellaan keventäjälle, mutta miksi? Onko kala kuin kala hyvästä? Olisiko keventäjän turvallisinta valita mahdollisimman vähärasvaisia vonkaleita? Missä kaloissa on eniten [...]