Kasviksia, hedelmiä ja muutenkin kuitupitoista ruokaa suosivat saattavat säästyä syövältä muita todennäköisemmin. Yhteys koskee ainakin viittä eri syöpätyyppiä, Oxfordin yliopiston tutkimus [...]
Runsas huonojen hiilihydraattien syöminen saattaa altistaa diabetekselle etenkin silloin, jos ruokavaliossa on heikosti ravintokuituja, tuore tutkimus todistaa. Aikuistyypin diabetes saattaa [...]
Sydän- ja verisuonitautien riski pienenee jo muutaman täysjyväleipäviipaleen tai parin päivittäisen hedelmän avulla, tuore tutkimus osoittaa. Runsaasti kuituja sisältävä ruokavalio todellakin [...]
Syksy on kotimaisen omenan kulta-aikaa, ja keväällä voi käyttää ulkomaisia omenoita. Keventäjän kuitupommi maistuu siis välipalana ja ruokiin ujutettuna ympäri vuoden. Kotimaiset omenat notkuvat [...]
Runsaasti kuituja ravinnostaan saavat näyttäisivät säästyvän aivohalvauksilta muita todennäköisemmin. Luultavasti tämä johtuu aivohalvauksen riskitekijöistä, kuten verenpainetaudista ja [...]
Runsaasti kuituja ravinnostaan saavat välttyvät muita helpommin aikuistyypin diabetekselta, mutta kaikki eivät tätä hyötyä saa geeniensä takia. Tieto perustuu tutkimukseen, jossa ravintokuitujen [...]
Vadelma ei ole pelkästään kauniin värinen ja hyvänmakuinen marja, vaan myös äärettömän terveellinen. Perimätiedon mukaan vadelmaa on käytetty muun muassa kuumerohtona, ja sen on uskottu olevan [...]
Ruoasta saatavat kuidut on toistuvasti osoitettu terveellisiksi ja liitetty monien kroonisten sairauksien ehkäisyyn. Nyt julkaistu eurooppalaistutkimus vahvistaa näitä havaintoja entisestään ja [...]
Niukasti kuitua sisältävä ruokavalio nuoruudessa voi hollantilaistutkimuksen mukaan johtaa valtimomuutoksiin, jotka vuosien mittaan altistavat sydän- ja verisuonitaudeille. Tulos vahvistaa [...]
Kuitu on yksi terveellisen ruokavalion mittari. Suositusten mukaan kuituja tulisi saada ravinnosta 25–35 g päivässä. Oikeilla ruokavalinnoilla takaat kuitujen riittävän saannin. Liian vähäinen [...]