5 raaka-ainetta, jotka vähentävät turvotusta

Epämukava olo aterian jälkeen? Turvotus on monelle tuttu vaiva, joka menee monesti ohi itsestään. Voit kuitenkin nopeuttaa prosessia ja laskea turvotusta napostelemalla jotain seuraavista raaka-aineista. 

LUE MYÖS: Herkutteletko liikaa iltaisin?

Inkivääri

Yksi maailman vanhimmista rohdoksista, inkivääri, tehoaa hyvin myös turvotukseen. Inkivääri on suolistoon niin sanotusti rentouttava vaikutus, jonka ansiosta ruoka kulkee paremmin suoliston läpi auttaen näin ollen laskemaan turvotusta ja vähentämään ilmavaivoja. Nauti kupillinen inkiväärillä maustettua teetä aterian jälkeen ja vatsasi kiittää.

Fenkoli

Fenkoli on luonnollinen diureetti, joka auttaa joka auttaa myös poistamaan suolistokaasua. Tutkimukset osoittavat, että fenkoli voi myös vähentää turvotusta ja kaasun muodostumista parantamalla ruoansulatusta. Kokeile lisätä kuitupitoista fenkolia esimerkiksi salaatin joukkoon. 

Sitruuna

Kyllä, vanha vinkki sitruunaveden juomisesta todella toimii! Sen lisäksi, että juomalla säännöllisesti sitruunamehua pidät nestetasapainosi kunnossa, sen hapot auttavat lievittämään turvotusta ja muita ruoansulatushäiriöiden oireita. 

Mustikka

Kotimaan oma supermarja, mustikka, auttaa tutkitusti vatsaasi voimaan paremmin. Nämä pienet antioksidanttipitoiset marjat sisältävät runsaasti kuitua, joka pitää vatsasi toiminnassa. Lisäämällä mustikoita puuroon, jogurttiin tai smoothieeseen, tulet samalla parantaneeksi vatsasi toimintaa kuin huomaamatta.

Pinaatti

Sen lisäksi, että pinaatti sisältää runsaasti vatsan toimintaa edistävää kuitua, sen sisältämät antioksidantit vahvistavat immuniteettia ja torjuvat tulehduksia. Eniten kuitua saat raa’asta pinaatista, mutta kypsentäminen helpottaa sen sulamista ruoansulatuskanavassa. Heitä kourallinen pinaattia vaikkapa wokkiin tai salaatin joukkoon. Pinaatti toimii hyvin myös vihersmoothieissa.

  • Juo vettä oikeaan aikaan ja maksimoi terveyshyödyt!

    Vesi on elimistön kannalta välttämätöntä! Vaikka on tärkeää pysyä nesteytettynä koko päivän, veden juominen tietyissä tilanteissa maksimoi sen mukanaan tuomat terveyshyödyt. Seuraavissa tilanteissa kannattaa kiinnittää huomiota veden juomiseen! 1. Heti herätessä Hyvin nukutun yön jälkeen...
  • Junnaako painonpudotus? Kysy itseltäsi nämä kysymykset

    Ravitsemusterapeutti Sirpa Soinin tutkimuksen mukaan ratkaisu pysyvään painonpudotukseen on ajattelutavan muuttaminen. Terveystalon ravitsemusterapeutti Sirpa Soini on tutkinut väitöskirjassaan painonpudotuksessa onnistuneita. –  Tutkimuksen mukaan ne, jotka aidosti ajattelevat, että suunnitellut muutokset esimerkiksi ruokavaliossa tai liikunnassa kestävät...
  • Ravitsemusterapeutti: Geeneillä on suurempi vaikutus painonhallintaan kuin yhä ajatellaan

    Moni pyrkii kevyempään kuntoon ennen kesää. Terveellisten elämäntapojen lisäksi painonpudotuksessa auttaa se, että ymmärtää geenien vaikutukset. Sekä geeneillä että terveellisillä elämäntavoilla on painonhallinnassa osuutensa. – Se kummalla on suurempi rooli, on vaikea kysymys, eikä siihen...

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest