Kevennetyt klassikot

Klassikkoherkkuja on helppo keventää maun kärsimättä. Perinteinen ”retroruoka” on usein uppopaistettua, valkoisilla jauhoilla paneroitua ja juuston tai majoneesin alle hukutettua. [...]

Leivotaan kevyemmin

Jokainen voi silloin tällöin nauttia palan syntisen tuhtia suklaakakkua. Jos pullahammasta kolottaa kovin usein, leivonnaisten keveys on tärkeää. Makea saa aivomme hyrisemään mielihyvästä. Toiset [...]

Säästä ja solakoidu

Kevyen ruuan ei tarvitse rasittaa kukkaroa. Tavallinen kotiruoka pitää sekä linjat että talouden kuosissa. Monelle on tuttu hokema, jonka mukaan terveellinen ruoka on kallista. Keventäjänkin [...]

Uunissa hautuu herkku

Pata- ja uuniruuat ovat mitä ihanimpia keventäjän syysherkkuja. Sillä aikaa, kun ateria hautuu kypsäksi, ehtii lenkille tai vaikkapa vain hengähtää kaikessa rauhassa. Loppusyksyllä keho kaipaa [...]

Slaavilaista voimaruokaa

Slaavilainen ruokaperinne on ikivanhaa. Mukaan mahtuu toki voita, smetanaa ja tuhteja karhunlihapatoja, mutta myös paljon keveitä elementtejä, joista painonhallitsija voi napata päivittäiseen [...]