Kanelin, kardemumman, neilikan ja inkiväärin tuoksut virittävät meidät joulun odotukseen. Keventäjän kannalta mausteet ovat iloinen asia myös siitä syystä, että mausteinen ruoka ei houkuttele [...]
Tähtitorttu on yksi joulupöydän kaloripommeista. Perinteisin tapa keventää torttutaikinaa on korvata osa voista maitorahkalla. Testasin, voiko rasvan määrää nipistää entisestään käyttämällä [...]
Kun kokkaat suunnitelmallisesti, ylimääräinen ruoka ei päädy roskikseen, mutta ei myöskään renkaaksi vyötäröllesi. Sinne tuli kaavituksi roskiin loput lautaselta. Pari desiä riisiä, vähän [...]
Pastan keventäminen ei tarkoita vain kerman karsimista. Lue alta tuoreet näkökulmat pastan keventämiseen. Kevyt pasta ei ui kermakastikkeessa, eikä huku juustovuoren alle. Se sisältää kasviksia [...]
Hapatetut ruuat hellivät vatsaasi ja auttavat painonhallinnassa. Mutta mitä ne oikein ovat? Hapatetut, eli fermentoidut tuotteet ovat tämän päivän juttu. Mistään uudesta ilmiöstä ei kuitenkaan [...]
Marjat kuuluvat keventäjän lautaselle. Kuidun ja flavonoidien lisäksi marjat sisältävät tutkijoillekin tuntemattomia, terveyttä edistäviä ainesosia. Keventäjän kannattaa ehdottomasti sisällyttää [...]
Suurin osa keventäjistä on jo ymmärtänyt terveyssyistä suosia pehmeitä rasvoja kovien kustannuksella. Silti moni varmasti miettii, uskaltaako leivontarasvaksi aina valita öljyn tai kummajaisen [...]
Suomalaiset ovat vertaansa vailla, mitä tulee jäätelön syöntiin. Keventäjäkään tuskin haluaa viettää kesäänsä nollalinjalla. Kevytjäätelöt ovat yksi tapa pysyä kohtuudessa, mutta ovatko ne [...]
Kalaa suositellaan keventäjälle, mutta miksi? Onko kala kuin kala hyvästä? Olisiko keventäjän turvallisinta valita mahdollisimman vähärasvaisia vonkaleita? Missä kaloissa on eniten [...]
Suolan tiedetään turvottavan, mutta nyt sen uskotaan myös lihottavan epäsuorasti. Keventäjät listaa neljä tärkeintä syytä suolan lihottavuudelle. Keventäjien ruokapäiväkirja mittaa rasvan ja [...]