Klassikkoherkkuja on helppo keventää maun kärsimättä. Perinteinen retroruoka on usein uppopaistettua, valkoisilla jauhoilla paneroitua ja juuston tai majoneesin alle hukutettua. Modernisoidut [...]
Tutkijat uskovat selvittäneensä syyn siihen, miksi monet ihmiset jatkavat syömistä sen jälkeenkin, kun ovat jo kylläisiä. Georgetown Universityn tutkijat kertovat löytäneensä geenin, joka on [...]
Kun talven merkit vaihtuvat kevään merkkeihin, havahtuu moni vyötärölle kerääntyneiden senttien olemassaoloon. Useimmille kuitenkin tavoite kesäkuntoon laihduttamisesta on helpommin ajateltu kuin [...]
Tunteilla on tärkeä rooli ihmisen painonhallinnassa, osoittaa tuore väitöstutkimus. Helsingin yliopistossa tarkastettava väitöstutkimus vahvistaa, että ylipainoisilla ihmisillä lohtusyöminen on [...]
Suomalaisten ruokailutottumukset ovat viime vuosikymmenten aikana kääntyneet merkittävästi terveellisempään suuntaan. Silti ei olla vieläkään siinä tilanteessa, että päivittäisistä aterioista [...]
Kysymys: Olen aloittelemassa Keventäjissä ja olen tähän mennessä pyrkinyt käyttämään mahdollisimman ”aitoja” raaka-aineita. Esim. kevytkermoja en ole käyttänyt pitkään aikaan niiden [...]
Kysymys: Kuinka suuri merkitys ravinnon koostumuksella on painonpudotuksessa? Olen kuukauden syönyt keskimäärin 1600kcal/vrk (suositus 1800kcal), mutta en ole keventynyt yhtään. [...]
Keventäjä kysyy: Onko olemassa mitään hoitoa ns. hormonisyömiselle? Aina kun pääsen hyvään vauhtiin terveellisissä elintavoissa, niin ennen kuukautisia repeän taas mässäilyyn. Syön aivan mitä [...]
Keventäjä kysyy: Olen karkkiriippuvainen. En vain kykene vastustamaan suklaata ja salmiakkia. Syön niitä paljon kerralla. Onko sinulla mitään vinkkiä, millä tätä kiusausta voisi vastustaa? [...]