3 vinkkiä: Näin tehostat rasvanpolttoa lenkillä

Jos lenkkisi tuntuvat tehottomilta, ja haluat polttaa enemmän kaloreita, kokeile seuraavia vinkkejä.

1. Pidennä harjoitusaikaa

Mitä pidempikestoisen lenkin teet, sitä enemmän kaloreita kulutat. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kun juoksua on takana 90 minuuttia, keho alkaa polttaa rasvaa entistä tehokkaammin.

Kokeile siis tehdä yksi pitkä lenkki kerran viikossa.

2. Treenaa intensiivisesti

Intensiivinen lenkki kuluttaa paljon kaloreita, vaikkei treeni kestäisikään kovin pitkään. Jos pitkät harjoituskerrat eivät ole sinun juttusi, kokeile lyhyitä, mutta intensiivisiä harjoituksia.

Tee kuntosaliharjoitukset maksimipainoilla tai tee juoksulenkillä intervalliharjoituksia. Kun muistat palautella välillä, pystyt tekemään myös seuraavan spurtin yhtä vahvalla intensiivisyydellä kuin ensimmäisenkin.

3. Harjoittele usein

Montako kertaa viikossa käyt lenkillä? Suurin osa juoksijoista lenkkeilee 2–4 kertaa viikossa.

Mitä useammin juokset, sitä useammin saat nostettua sykettäsi ja aktivoitua aineenvaihduntaasi, mikä kasvattaa myös polttamiesi kaloreiden määrää. Säännöllinen harjoittelu myös ehkäisee vammoilta ja kehittää sinua juoksijana.

Harjoituksen kesto ja intensiivisyys ovat tärkeimpiä tekijöitä, joten keskity ensin niihin, ja lisää vasta sitten liikuntakertojen määrää harjoitusohjelmaasi.

Lähde: health.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest