Sokeria saadaan päivän mittaan monista eri lähteistä, joista osaa ei varsinaisesti mielletä makeiksi tuotteiksi. Arjen pienillä valinnoilla on merkitystä, kun haluat vähentää sokerinsaantiasi.
Salaatinkastikkeet
Valmiit salaatinkastikkeet ovat täynnä suolaa ja sokeria, vaikka ostaisitkin kevyt-versioita. Piilosokeria voi olla erityisen paljon ranskalaisessa ja Thousand Island -kastikkeissa sekä hedelmäisissä kastikkeissa.
Ravintolassa salaatinkastike kannattaa pyytää erikseen, jolloin sen määrää voi itse säädellä. Suosi myös kastikkeena puhdasta oliiviöljyä.
Murot
Jokainen tietää, että suklaiset ja sokerihuurretut murot ovat sokeripommeja, mutta tavalliset murotkaan eivät aina ole sokerittomia, sillä sokeria löytyy myös useista terveellisiksi mielletyistä täysjyvämuroista.
Valitse lautasellesi sokerittomia muroja tai kevennä saamaasi sokeriannosta korvaamalla puolet muroista pähkinöillä.
Maustetut jogurtit
Kaikki jogurtit sisältävät maidon omaa sokeria, mutta varsinaisen sokeripommin jogurteista tekee lisätty sokeri. Lisättyä sokeria löytyy kaikista maustetuista jogurteista, kuten hedelmä- ja marjajogurteista.
Vähennä sokerinsaantiasi vaihtamalla maustetut jogurtit maustamattomaan. Maustamattomasta jogurtista löytyy erilaisia versioita, niin rasvatonta, kreikkalaista kuin turkkilaistakin jogurttia.
Kuivatut hedelmät
Kuivatut hedelmät ovat kuitupitoinen välipala, mutta toisaalta ne sisältävät paljon sokeria.
Syö kuivattuja hedelmiä kohtuudella ja suosi ruokavaliossa tuoreita hedelmiä.
Grillaus- ja maustekastikkeet
Grillaukseen tarkoitetut kastikkeet ja marinadit antavat hyvää makua ruoalle, mutta on hyvä huomioida, että iso osa mausta tulee sokerista.
Kokeile tehdä grillikastikkeet ja marinadit itse, niin voit kontrolloida sokerin määrää.
Lähde: huffingtonpost.com