9 vinkkiä parhaaseen kesäkuntoon – ilman laihdutusta!

Kirjoittaja Anna Saivosalmi

Ihmiset herätetään talvihorroksesta, ja heti pitäisi olla valmiina rannalle. Minua aihe suorastaan ärsyttää. Talvivartalo on saanut hautua villasukissa ja löysien villapaitojen alla monta kuukautta ja yhtäkkiä pitäisi olla kiinteä kuin kesäkissa.

Kesäkunto on yliarvostettua

Pah! Onneksi monet ovat lähteneet vastaiskuun ja todenneet, että bikinikunnon saavuttaa sillä, että vetää bikinit päälleen ja lähtee rannalle. Kuulostaa helpolta!

Itselleni on kehittynyt muutamia kevätrutiineja, joilla ikäänkuin valmistan kroppaa ja mieltäni kesään.

Kun hoivaan ja hoidan itseäni ja kehoani pitkän talven jälkeen, en kiinnitä huomiota siihen, että kilojen pitäisi yhtäkkiä kadota tai kropan hetkessä kiinteytä, vaan kyse on enemmänkin hyvän olon tuomisesta ja sitä kautta myös kannan kehoni kauniimmin.

Omat kevätrutiinini ja parhaat vinkit kesäkuntoon

1. Silota

Ihoni on talven jälkeen kalpea, karhea, kuiva ja veltto. Otan avuksi pienet niksit: saunon, sheivaan säärikarvat ja levitän kosteusvoidetta ahkerasti. Muutos on valtava. Talvesta väsynyt iho herää henkiin, kuin kastelemattomat kukkaset, ja sääret saavat uutta hehkua. Kasvojeni ihon suojaan heti kevätauringon näyttäydyttyä, koska kärsin pigmenttiläiskistä(maksaläiskät).

2. Hanki jotain uutta

Uudet korvikset tai aurinkolasit. Kirkkaan värinen kevätpaita tai uusi huivi. Mikä tahansa itseä miellyttävä, pieni ja edullinenkin hankinta voi saada mielen keväiseksi. Olen viime vuosina vähentänyt kulutustani roimasti, enkä enää esimerkiksi halua ostaa turhanpäiten halpiskauppojen, usein huonolaatuisia vaatteita, mutta pieni lahja itselle saa ilmeen kirkastumaan ja ajatukset ”kesäkunnosta” väistymään.

3. Päivetys vie 5 kiloa

Näin olen joskus jostain lukenut. Totta tai ei, mutta kevyesti päivettynyt iho näyttää mielestäni kauniilta ja kiinteämmältä. Olen jo vuosia käyttänyt itseruskettavia suihkeita (ihan marketista saa). Muutamalla suihkutuskerralla saa kauniin kevyen värin pintaan ja kilojakin katoaa, jos nyt ei viittä, niin ainakin pari.

4. Käy kampaajalla, tee jalkahoito tai manikyyri

Talvisaappaissa hautuneet jalat näyttävät kaameilta kevään tullen. Kantapäät lohkeilevat ja kynnet sojottavat sinne tänne. Itselleni jalkahoito tuo samantien kesäfiiliksen. Mieluiten menen ammattilaisen käsittelyyn kunnon jalkahoitoon, mutta myös kotona voi toteuttaa jalkojen pikahuollon. Pirteä lakkaus ja avot! Kampaajakäynti ajaa saman asian. Kevään tullen tykkään palata astetta blondimmaksi. Se kirkastaa kasvoni kivasti.

6. Älä stressaa

Lepo, hyvät yöunet ja stressittömämpi elämä vaikuttavat ihan kaikkeen. Sen olen huomannut. Mitä paremmin nukun ja mitä vähemmän stressaan, sitä paremmin voin. Ja kun voin paremmin, näkyy se myös ulospäin. Ei siinä kilot tai selluliitit paljon paina, jos mieli on kevyt.

7. Muista ryhti ja hymy

Tietokoneen ääressä vietetyt tunnit alkavat näkyä ryhdissä. Lysyyn ja kumaraan asentoon huomionsa kiinnittämällä, ja ryhdin oikaisemalla saa pömppömahan pienemmäksi ja lisää pituutta. Kaiken kruunuksi leveä hymy, niin kesäkunto on taattu.

8. Juo vettä, lisää kasviksia ja vähennä alkoholia

Pienillä muutoksilla oloon saa tehtyä isoja muutoksia. Vapun jälkeinen munkkipöhötys kaikkoaa juomalla reilusti vettä (vaikuttaa myös ihoon!). Kun ruokavalioon vielä lisää kasviksia ja minimoi alkoholikulutuksen häviää ylimääräinen turvotus nopeasti. Tämän huomaa omassa olossa jo viikossa.

9. Liiku ulkona.

Kaikenlainen liike laittaa aineenvaihduntaan tehoja. Ulkonaliikkuen saa lisäksi happea ja virkistyy: siksi se on minun valintani. Valoisat aamut ja illat kutsuvat kävelyille ja pyöräilystä kertyy liikettä kuin itsestään.

Kannattaa muistaa, että elämänmuutos lähtee parhaiten liikkeelle siitä, kun ensin hyväksyy itsensä ja rakastaa itseään sellaisena, kuin on. Silloin on suorastaan helppoa alkaa kohdella itseään paremmin: vaalia terveellisiä ruokailutottumuksia, helliä kehoaan liikunnalla ja kantaa itsensä kauniisti.

Kesäkuntoterkuin,

<3 Anna

Vastaa

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Pin It on Pinterest