Loka-marraskuu on riistan kuumin sesonkiaika. Jos Keventäjä saa riistaa käsiinsä, siitä kannattaa pitää kiinni, sillä vähärasvaisesta riistalihasta valmistuu helposti täyttäviä, mutta kevyitä [...]
Välipala virkistää ja auttaa jaksamaan seuraavaan ateriaan. Välipala ei toki korvaa päivän pääaterioita, mutta se antaa energiaa niin, ettei hirveä nälkä yllätä. Nälkäisenä kassan viereiset [...]
Syksyinen metsä on aarreaitta, josta keventäjä hakee kori kädessä aineksia monenlaisiin herkkuihin. Kotimaiset sienet sisältävät runsaasti proteiinia, mutta vain vähän energiaa. Syötäviä sieniä [...]
Useimmat ihmiset syövät sitä, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Niinpä keventäjän kannattaa pitää kotona raaka-aineita, joista saa pienellä vaivalla kevyttä ja terveellistä ruokaa. Joistakin [...]
Suomalaiseen kesään kuuluu yhdessäolo grillin ympärillä kauniissa säässä – ja sateenkin sattuessa. Grillattu ruoka sopii hyvin keventäjälle, kunhan tuotteet valitaan oikein: runsaasti erilaisia [...]
Kookosta on pitkään pidettty kasvikunnan mustana lampaana sen sisältämän kovan rasvan vuoksi. Viime aikoina kookosöljy on kuitenkin nostettu lähes ihmeöljyn asemaan. Kookosvettä juovat [...]
Grillaaminen on hyvä tapa valmistaa ruokaa, kun muistaa Keventämisen periaatteet. Usein grillaamisen ohessa tapahtuva alkoholinkäyttö onkin se haastavampi puoli. Grillaaminen on hyvä tapa [...]
Käydessäni joitakin vuosia sitten Yhdysvaltojen lihavuuskongressissa selailin kirjatarjontaa, ja huomasin useita kirjoja, joissa opastettiin kädestä pitäen tiedostavaan syömiseen (mindful [...]
Palkokasvit ovat maailman vanhimpia viljelykasveja. Suomessa on perinteisesti suosittu täällä kasvavaa hernettä ja lautasella arkista hernekeittoa. Muualla maailmassa syödään paljon erilaisia [...]
Vappuna juhlistetaan kevättä ja tulevaa kesää! Pitkä talvi on takana ja ihmiset hakeutuvat valoon viettämään aikaa ystävien kanssa. On aika ottaa rennosti ja pitää hauskaa. Myös ruoka ja yhdessä [...]