Kasvislisukkeet värittävät aterian

Vinkkejä kasvisten käyttöön

  • Yhdistä ennakkoluulottomasti erilaisia kasviksia ja kokeile uusia makuja. Porkkana, tomaatti, sipuli ja kurkku ovat Suomen suosituimpia kasviksia. Oletko tutustunut salaattifenkoliin tai ruusu- ja kyssäkaaliin? Kannattaa kokeilla!
  • Kasvisten makua, vitamiineja ja muita vitaaliaineita ei kannata liottaa keitinveteen, silloin kun ne tarjotaan lisukkeena. Suosi höyryssä kypsentämistä. Metallisen, monenkokoiseen kattilaan sopivan ritilän löydät edullisesti mm. marketeista. Esim. kiinankaali maistuu aivan erilaiselta kevyesti vain juuri ja juuri kypsäksi höyrytettynä.
  • Hyviä kasvisten kypsennystapoja ovat myös uunissa kypsentäminen tai paahtaminen, vokkaaminen, parilalla paahtaminen ja grillaaminen. Hyvä kasvislisuke syntyy hauduttamalla uunissa runsaasti erilaisia kasviksia ranskalaiseen tapaan ratatouilleksi. Tee kerralla isompi annos!
  • Lisää soseperunoiden joukkoon kypsymään loppuvaiheessa kasviksia esim. kesäkurpitsaa, kurkkua, kukkakaalia tai porkkanaa. Näin saat vähän kevyempää ja hieman erilaista sosetta/muusia. Käytä keitinlientä soseen löysentämiseen.
  • Moni kasvisruoka, joissa on mukana linssejä tai papuja sopivat lisukkeiksi puoli- tai neljännesannoksina.
  • Yhdistele kasviksia myös syksyn metsäsieniin tai viljeltyihin sieniin. Sienillä kuorrutetut kasvikset saavat uutta makua. Lisää juustoa, jonka rasvaprosentti on 15 %. Kokeile myös kevytsinihome-, feta- tai vuohenjuustomuruja. Uunissa kuorruttamiseen sopivat myös 13-14 %:n maustetut tuorejuustot.
  • Kun haluat nauttia vain höyrytettyjen kasvisten omista mauista, lisää mausteeksi vain liraus öljyä.
  • Monet hedelmät kuten omena ja päärynä antavat oman makunsa kasvislisukkeille. Ne antavat maukasta potkua mm. juureksille.
  • Kaikki yrtit sopivat hyvin maustamaan kasviksia: punajuuri rakastaa rosmariinia, timjamia ja salviaa, porkkana timjamia ja minttua, kaalit meiramia, oreganoa ja kuminaa. Persilja, kirveli ja basilika sopivat lähes kaikille kasviksille.
  • Itämaiset maustetahnat ja kastikkeet antavat oman eksoottisen makunsa vaikkapa vokatuille kasviksille.

Kasvislisukkeita

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest