Terveellisen elämän vihannekset – syö näitä ja elä pidempään

Lehtikaali ja muut vihreät lehtivihannekset ovat ehkä ravitsevinta ruokaa mitä voit syödä. Ne ovat täynnä vitamiineja, kuten A, B ja C-vitamiineja. Ne sisältävät myös paljon välttämättömiä mineraaleja, kuten kalsiumia, rautaa, kaliumia ja magnesiumia. Lisäksi niissä on paljon antioksidantteja, jotka suojaavat soluja vahingoittumiselta. Lehtivihannekset sisältävät luonnollisia yhdisteitä, jotka auttavat estämään valtimoiden kovettumista, alentavat riskiä sairastua sydänsairauksiin, sekä estävät syöpäsolujen muodostumista.

Vihreiden vihannesten on myös todettu vähentävän masennusta ja ehkäisevän muistisairauksia kuten Alzheimerin tautia. Painonpudottajille vihreät vihannekset toimivat ruoansulatuksen nopeuttajana ja pitävät olon kylläisenä. Vihannekset sisältävät vain vähän kaloreita, joten voit syödä niitä niin paljon kuin haluat. Lisää seuraavia vihreitä lehtivihanneksia ruokavalioosi ja elä terveellisemmin.

Lehtikaali

Lehtikaali on paras vihannes vatsahappojen sitomiseen. Se auttaa alentamaan kolesterolia ja suojaamaan syöviltä. Lehtikaali ruokkii myös elimistön luonnollista, myrkkyjä poistavaa järjestelmää.

Keitettynä lehtikaali menettää paljon ravinteita. Höyryttäminen säilyttää enemmän ravinteita ja lisää sappihappoja sitovien aineiden aktiivisuutta. Kaali suositellaan pyörittämään öljyssä ennen käyttöä. Se tekee vihanneksesta paremman makuisen ja helpommin pureskeltavan.

Rucola

Rucola on täynnä flavonoideja ja antioksidantteja jotka taistelevat sydänsairauksia ja syöpää vastaan. Uusi tutkimus osoittaa, että rucola estää myös haavaumien syntyä.

Rucolaa voi nauttia sellaisenaan salaateissa tai leivän päällä, kypsennettynä esimerkiksi pastakastikkeessa.

Mangoldi eli lehtijuurikas

Mangoldi on tärkeä antioksidanttien lähde. Nämä antioksidantit auttavat pitämään verensokerin tasaisena ja suojaavat soluja syöpää aiheuttavilta myrkyiltä. Ne myös alentavat tulehduksia ja vähentävät riskiä sairastua diabetekseen.

Säästä paljon kaloreita ja lisää antioksidantteja ruokavalioosi käyttämällä mangoldin lehtiä tortillan sijasta wrappien ja burritojen teossa. Höyrytetyt mangoldin lehdet sopivat hyvin täytettäväksi terveellisillä täytteillä, kuten kanalla ja vihanneksilla. Mangoldin lehdet sopivat myös pinaatin tavoin käytettäväksi, esimerkiksi paistettuna lisukkeeksi.

Savoijinkaali

Savoijinkaali sisältää yhdisteitä, jotka taistelevat syöpää vastaan, suojaavat sydäntä, tasaavat verensokeria ja vahvistavat luita. Kaali sisältää myös runsaasti antioksidantteja, jotka estävät silmäsairauksilta. Kaali sisältää viinihappoa, jonka uskotaan estävän hiilihydraattien muuttumista rasvaksi. Kaali sopii siis erinomaisesti painonpudottajan ruokavalioon.

Kaali kannattaa syödä tuoreena, jolloin saat kaikki ravintoaineet käyttöön. Kaali sopii esimerkiksi erilaisiin raasteisiin.

Vesikrassi

Yksi pieni kupillinen vesikrassia sisältää suositeltavan päivittäisen määrän K-vitamiinia. K-vitamiini auttaa säätelemään veren hyytymistä ja auttaa kroonisiin sairauksiin, kuten niveltulehdukseen. Kahden kuukauden ajan päivittäin nautittuna vesikrassi alentaa huomattavasti epäterveellistä veren rasvan, triglyseridin määrää veressä. Vesikrassi toimii hyvin esimerkiksi erilaisissa salaateissa, leivän päällä ja keitoissa.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest