Korkea kolesteroli on yksi merkittävimmistä sydän- ja verisuonitautien riskitekijöistä, mutta se on usein täysin oireeton – hiljainen uhka, joka voi kehittyä vuosien varrella huomaamatta. Vaikka [...]
Ikääntyessä terveyden ylläpitäminen nousee yhä tärkeämmäksi. Yksi keskeinen hyvinvointiin vaikuttava tekijä on kolesteroli – tuo näkymätön mutta merkityksellinen aine veressämme. Vaikka [...]
Korkea kolesteroli on yleinen vaiva – ja usein salakavala. Se ei juuri tunnu, mutta voi ajan mittaan lisätä sydän- ja verisuonitautien riskiä. Hyvä uutinen on, että ruokavaliolla voi vaikuttaa [...]
Kananmunan keltuainen on pitkään saanut osakseen sekä kehuja että kritiikkiä. Se sisältää runsaasti ravinteita, mutta toisaalta myös kolesterolia ja rasvaa. Mitä sanovat viimeisimmät tutkimukset [...]
Kun kolesteroliarvot nousevat, monella alkaa uudenlainen kiinnostus ruokavalion vaikutuksiin. Ja hyvä niin – sillä kolesteroliin voi vaikuttaa yllättävän paljon omilla valinnoilla. Erityisesti [...]
Sydän- ja verisuonitaudit luokitellaan jo suomalaisten kansantaudeiksi, ja yksi nopeimmista oikoteistä niihin on korkea kolesteroli. Jopa 60 prosentilla suomalaisista on elimistössään liikaa [...]
Moni karttaa edelleen kananmunaa sen sisältämän kolesterolin vuoksi. Kananmuna on päästetty pannasta, sillä kolesterolin kohoamiseen vaikuttaa enemmän rasvan laatu kuin ruoka-aineen sisältämä [...]
Jo 1850-luvulta lähtien on tiedetty, että valtimot kovettuvat niihin kertyvät kalkin vuoksi. Sata vuotta myöhemmin valtimonkovettumataudin eli ateroskleroosin syntyä alettiin tutkia kiivaammin, [...]
Tiesit varmaan, että kohonnut kolesteroli lisää sydäntautien riskiä. Mutta tiesitkö, että korkea kolesteroli altistaa myös dementoiville sairauksille? Asia ilmeni laajassa [...]
Täysjyvän terveysvaikutuksista on tiedetty pitkään, mutta nyt niistä on jälleen saatu uusia todisteita. Täysjyväviljan syöminen voi mahdollisesti alentaa haitallista LDL-kolesterolia ja siten [...]