Keventäjä kermojen viidakossa
Suomalaisten ruokakauppojen hyllyillä komeilee valtava valikoima erilaisia kermoja ja kasvirasvavalmisteita. Paljouden keskellä keventäjän voi olla vaikea valita parasta. Perinteiset kermat Kerma [...]
Suomalaisten ruokakauppojen hyllyillä komeilee valtava valikoima erilaisia kermoja ja kasvirasvavalmisteita. Paljouden keskellä keventäjän voi olla vaikea valita parasta. Perinteiset kermat Kerma [...]
Rasva puhuttaa paljon ja monet meistä tietävätkin jo, millaista rasvaa elimistö tarvitsee ja millainen rasva on terveellistä. Aika usein kuitenkin levite jätetään pois leivän päältä, kun halutaan [...]
Kookosta on pitkään pidettty kasvikunnan mustana lampaana sen sisältämän kovan rasvan vuoksi. Viime aikoina kookosöljy on kuitenkin nostettu lähes ihmeöljyn asemaan. Kookosvettä juovat [...]
Usein painoa pyritään hallitsemaan vähärasvaisilla tuotteilla. Asialla on monta hyvää puolta, mutta on paljon ihmisiä, jotka välttävät jo liiaksi rasvaa. Jos välttämättömiä rasvahappoja ei saa [...]
Meitä on käsketty vähentämään rasvojen, varsinkin ns. kovien rasvojen käyttöä. Sille on perusteensa. Punaisen lihan rasva ja muut eläinperäiset rasvat voivat olla terveysriski. Mutta mitä näiden [...]
Laihduttajat, kuten kaikki muutkin, tarvitsevat rasvaa terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon. Pitkään on hoettu, että laihduttajan pitäisi tehdä vähärasvaisia valintoja. Rasvan vähentämisen [...]
Kalan syönnin edullisia, tieteellisen tutkimusnäytön tukemia terveysvaikutuksia on ylistetty myös keventäjien keskuudessa. Mediassa mainitaan usein omega-3-rasvahapot, mutta ovatko ne kaikki [...]
Kalaa suositellaan keventäjälle, mutta miksi? Onko kala kuin kala hyvästä? Olisiko keventäjän turvallisinta valita mahdollisimman vähärasvaisia vonkaleita? Missä kaloissa on eniten [...]
Uuden yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan avokadosta saattaa olla apua painon pudottamisessa. Puolikkaan avokadon syöminen lounaan yhteydessä auttaa hillitsemään myöhäisen iltapäivän mielitekoja, [...]
Viime vuosien rasvakeskustelu on iskostanut mieleemme, että keventäjäkin tarvitsee rasvaa elintoimintoihinsa. Useimmat tunnistavat tyydyttyneen, eli kovan rasvan ja tyydyttymättömän, eli pehmeän [...]