Lokakuu on syksyisen sadonkorjuun aikaa. Kotipuutarhurit nostavat perunat ja juurekset ja korjaavat kesä- ja talvikurpitsat talteen ennen pakkasia. Kauppojen hyllyiltä löytää tähän aikaan [...]
Toimiiko vatsasi huonosti, suositko vaaleaa leipää, valkoista pastaa, manna- ja riisipuuroa, makeita leivonnaisia ja niukasti kasviksia, hedelmiä ja marjoja? Jos vastauksesi on pariinkin kohtaan [...]
Päiväkahvi pullan, voileivän tai keksin kanssa on monelle iltapäivän odotettu kohokohta, pieni levähdys ja virkistys työn lomassa. Työpaikan kahviossa/ruokalassa on usein tarjolla suuria pullia [...]
Marjojen ja viljatuotteiden yhdistäminen suomalaisen ruokavaliossa on helppoa ja tuttua; aamupuuro, tuorepuuro tai mysli marjojen kera, monenlaiset marjapuurot, pirtelöt ja smoothiet, marjaisat [...]
Juustot ovat ravitsevaa ruokaa – maitoa tiivistetyssä muodossa. Suomalaisten juuston kulutus on kasvanut viime vuosikymmeninä, niin että nykyään syömme juustoja n. 18,6 kg/asukasta kohden [...]
Grillaus kuuluu suomalaiseen kesään. Miehet ovat omineet grillauksen omaksi kokkaustavakseen ja ratkaisu on naisten kannalta tietysti mukavaa. Grillauksessa puuhaa riittää kyllä kaikille. [...]
Kevät ja alkukesä ovat juhlien aikaa, on ylioppilas- ja valmistujaisjuhlia, häitä ym. Nauti juhlista, mutta älä retkahda syömään niin paljon, että jälkeenpäin harmittaa. Juhliin ei kannata lähteä [...]
Kesällä mehevät, värikkäät ja hyvänmakuiset kasvikset houkuttelevat valmistamaan monenlaisia salaatteja. Tarjolla on nykyään monenlaisia salaatinlehtiä ja myös valmiiksi huuhdottuja paloiteltuja [...]
Kesällä on ihana herkutella mansikalla! Valmista pirtelöitä, jälkiruokia, kakkuja ja torttuja. Viipaloi mansikoita myös vaihteeksi vaikka vihreän tai muun salaatin joukkoon. Sellaisenaan mansikka [...]
Työpaikkaruokailu on Suomessa kohtuullisen hyvin järjestetty. Kaikki työpaikat eivät kuitenkaan tarjoa mahdollisuutta päivittäiseen ruokailuun. Työpaikan ruoka voi myös olla keventäjälle liian [...]