Krista Kupariharju kirjoittaa Keventäjiin ruoasta. Hänellä on monipuolinen käytännön kokemus ruoka-asioiden asiantuntijana, kirjoittajana ja tv-kokkina. Keventäjät saavat nauttia Kristan toinen toistaan herkullisemmista ja terveellisistä resepteistä.
Uutena vuotena lupaillaan suuria, mutta valitettavan usein pidetään pieniä – jos niitäkään. Keventäjien neuvojen avulla on helpompi kulkea kohti tavoitetta. Alkuvuosi on laihdutusbuumin [...]
Kevät on iloisten juhlien aikaa. Niissä keventäjänkin on lupa nauttia, elämäntaparemontti ei romutu juhlissa herkutteluun. Ihannetilanteessa emäntä on kuitenkin varannut noutopöytään myös [...]
Keittoja suositellaan usein kilojen karistajille, eikä syyttä. Keitot ovat monessakin mielessä erinomaista ruokaa. Keitto pitää lämpimänä, mutta ennen kaikkea myös kylläisenä. Keitoista [...]
Suomalaisten ruokakauppojen hyllyillä komeilee valtava valikoima erilaisia kermoja ja kasvirasvavalmisteita. Paljouden keskellä keventäjän voi olla vaikea valita parasta. Perinteiset kermat Kerma [...]
Hampurilaiset ovat ihanaa kesäruokaa, keventäjällekin. Viitseliäs valmistaa herkkupurilaisen itse ja muistaa kolmea tärkeää sääntöä: pienempikin hampurilainen täyttää, majoneesi kannattaa vaihtaa [...]
Keventäjällä on monta hyvää syytä nauttia maitoa ja maitotuotteita. Maidon sisältämä kalsium pitää laihduttajan koville joutuvat luut lujina. Valitse silti maito vähärasvaisena. Laihdutuskuurin [...]
Kauan keventäneet voivat osata kaloritaulukot ulkoa, mutta jos ei tiedä annoksen painoa, ei ole paljon hyötyä tietää, paljonko energiaa on sadassa grammassa. Silmämääräinen arviointi muuttuu ajan [...]
Ruoanlaiton suunnitteluun ei jää aina tarpeeksi aikaa. Useimmat ihmiset syövätkin sitä, mitä kaapista sattuu löytymään. Niinpä ruokakaappi kannattaa täyttää sellaisilla ruoilla, joita voi kiireen [...]
Kevyet, mutta aromikkaat juurekset ovat keventäjän unelmaruokaa. Peruna, porkkana ja punajuuri ovat jo vanhoja tuttuja. Tee löytöretki juuresten maailmaan kokeilemalla vaihteeksi pehmeää [...]
Kalorit ovat keventämisen kielioppi -niiden ymmärtäminen auttaa soveltamaan teoriaa käytäntöön. Jatkuva kaloreiden laskeminen on kuitenkin raskasta. Laskuri voi kuitenkin jäädä päälle, kun [...]
Loka-marraskuu on riistan kuumin sesonkiaika. Jos Keventäjä saa riistaa käsiinsä, siitä kannattaa pitää kiinni, sillä vähärasvaisesta riistalihasta valmistuu helposti täyttäviä, mutta kevyitä [...]