Anneli pieneni silmissä

laihdutustarina”En koskaan luopunut toivosta mahtua koon 36 vaatteisiin. Olen luonteeltani hamsteri, ja vanhat vaatteeni ovat edelleen tallessa. Ihanaa mahtua niihin”, Anneli hymyilee. Annelin kilot kertyivät pikkuhiljaa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Kun 70 kilon raja alkoi häämöttää liian lähellä, Anneli päätti ryhtyä tuumasta toimeen: ”Minua ei yhtään haittaa merkitä ylös jokaista suupalaani, jos koen pystyväni sitoutumaan johonkin asiaan.”

Tavoitteensa Anneli asetti 60 kiloon. Viiden kuukauden päästä vaaka näytti pari kiloa tavoitettakin vähemmän, yhteensä 11 kiloa miinusta. Alussa paino tippui todella nopeasti ja se kannusti jatkamaan. ”Tiesin jo entuudestaan paljon terveellisestä ruokavaliosta, mutta tietoa on vaikea soveltaa käytäntöön”, hän kertoo.

Ravintoaineiden suhteet kuntoon

Suurin yllätys Annelille liittyi rasvaan: ”Luulin olevani esimerkillinen rasvankäyttäjä. Totuus oli kuitenkin se, että söin aivan vääränlaista rasvaa aivan liian vähän. Nyt käytän paljon enemmän rasvaa – ja painan huomattavasti vähemmän.”

Myös riittävä proteiininsaanti tuotti vaikeuksia. Annelin mieleen jäivät kuitenkin hänen esimiehensä puheet proteiinin vaikutuksesta nälkään. ”Tajusin, että ruokavalioni oli ollut liian hiilihydraattipitoinen ja lisäämällä reippaasti proteiinia nälkä pysyisi loitolla”, Anneli sanoo. Terveellisistä elämäntavoista on saanut osansa koko Annelin perhe. Mies on hoikistunut Annelin vanavedessä, kun kotona käytetään aiempaa enemmän kasviksia.

– Nykyisin saa tsempata ihan kunnolla, että tulee hiki!

Ihannepainoon kuin leikiten

Anneli kertoo tietävänsä nykyisin selkärangassaan, miten pitää syödä, jotta pysyisi ihannepainossaan. Hyvää ruokaa, nauravaa seuraa ja suussa sulavaa suklaata rakastavan Annelin ei ole tarvinnut elämäntaparemontin takia luopua mistään: ”Syön edelleen suklaata lähes päivittäin, mutta nykyisin tulen kahdesta palasta ihan yhtä iloiseksi kuin koko patukasta. Kun syö muuten terveellisesti, ei herkkuja yksinkertaisesti tee mieli enempää.” Anneli on selkeästi löytänyt oman tasapainonsa. ”Parasta tässä kaikessa on positiivinen tietoisuus itsestä”, Anneli toteaa.

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest